21-07-05

Nationale feestdag lokt 750.000 bezoekers

Vanavond werd de nationale feestdag met vuurwerk afgesloten. Zo'n 60.000 mensen kwamen een kijkje nemen in de buurt van de Kruidtuin en het Rogierplein. In totaal kwamen 750.000 bezoekers opdagen.

 

De trouwe Belgen die in de buurt van het Kruidtuinpark kwamen opdagen om 175 jaar België en 25 jaar federalisme te vieren, werden getracteerd op een pittige regenbui. Toch kon dat de pret niet bederven.

 

Pronkstuk van heel het feest was de boot die langzaam van de Kruidtuin naar het Rogierplein vaarde. Er speelde zich op het Rogierplein ook een spektakel af in het teken van 175 jaar België en 25 jaar federalisme maar die werd voor een deel door de regen afgeblazen. Het militair défilé mocht op het meeste succes rekenen.

 

In totaal zakten ongeveer 750.000 mensen naar de hoofdstad af om de vieringen bij te wonen. Volgens de politie vielen er geen noemenswaardige incidenten op te tekenen.


23:42 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

NL Op 21 juli zag ik op tv de optocht met de boot Madame Mademoiselle in Brussel. Op die boot speelde een (belgische?) groep of zanger met de piano (intro) een schitterend lied met in de text zoiets als: if i wait for you. Ik heb geprobeerd dit op internet op te zoeken maar kan er niets over vinden. Graag zou ik weten welke groep/zanger dit was.

Gepost door: S Grotenhuis | 07-08-05

De commentaren zijn gesloten.