22-06-05

Stad Brussel

De uitgestrekte stad Brussel bestaat uit zes zeer verschillende delen:

 

de vijfhoek (stadscentrum): postnummer 1000 Brussel

Laken: postnummer 1020 Brussel

Neder-over-Heembeek: postnummer 1120 Brussel

Haren: postnummer 1130 Brussel

het zuidelijk deel Louiza-Roosevelt: postnummer 1050 Brussel

de Europese wijk (Leopold, Schuman en de squares): postnummer 1040 Brussel

  

De vijfhoek is het grondgebied dat ligt tussen de grote lanen binnen de Kleine Ring. Dit omvat het oude Brussel, rijk aan allerlei moois. Vandaag de dag worden de wijken van het stadscentrum steeds aangenamer om te vertoeven, dankzij verschillende renovatieprojecten die de wijken weer aantrekkelijk moeten maken voor bewoners.

 

Het noordelijke deel, met het indrukwekkende park van Laken, vormt een aangenaam geheel met de aangrenzende industriële zones die langs het kanaal van Willebroek liggen. Sedert de wereldtentoonstelling van 1935 ontwikkelt Laken zich steeds meer tot een woonwijk. De Grote Paleizen, het Olympisch Stadium, het Planetarium en de wijken rond de Eeuwfeestpaleizen en de Heizel zijn allemaal rond die periode gebouwd. Dit noordelijke gedeelte is een perfecte combinatie van alle voordelen die zowel stad als platteland te bieden hebben.

 

Het zuidelijk deel, richting Ter Kamerenbos, aan de rand van Sint-Gillis en Ukkel, vormt het derde gedeelte van Brussel-Stad. Met haar schitterende herenhuizen en chique winkels vormt de Louizalaan een paradijs voor wandelaars.

 

De gemeente Brussel-Stad beslaat een oppervlakte van 32,6 km2. De gemeente telt 140.987 inwoners (op 1 juli 2003). Dit komt neer op een bevolkingsdichtheid van 4.325 inwoners per km2.

 
De Vijfhoek online
 
Bruksel binnenste buiten

Meer over Brussel op deze Site Klik Hier


Onthaal en Promotie Brussel
 
wegwijs in Brussel

08:00 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.