16-05-05

Koning Albert II wilde scheiden van Paola

Koning Albert II was eind jaren 60 van plan om te scheiden van koningin Paola. Dat heeft Delphine Boël, de buitenechtelijke dochter van onze koning, gisteravond gezegd op de Franstalige zender France 3. Bij het koninklijk paleis was tot nog toe niemand bereikbaar voor commentaar.

 

Volgens de buitenechtelijke dochter van de koning bestond er over de scheiding zelfs een akkoord in de toenmalige regering. Koning Boudewijn zou de scheiding hebben tegengehouden, omdat hij niet wou dat het imago van de koninklijke familie zou worden besmeurd. Ook hij zou ermee gedreigd hebben om Albert II geen geld meer te geven als Albert zou scheiden van Paola.

 

Volgens Boël zocht haar vader haar indertijd geregeld op. Ze wist echter niet dat hij haar vader was en noemde hem "Papillon". Haar moeder vertelde haar pas dat onze koning haar vader was toen ze achttien werd. Enkele jaren geleden zou de koning het contact met haar hebben verbroken.

Delphine Boël (37) is de buitenechtelijke dochter van Albert en de barones Sybille de Selys-Longchamps. Ze is kunstenares. Onlangs verhuisde Boël van Londen naar Brussel. Ze woont er samen met haar partner en hun dochter Josephine van 18 maanden oud. "Ik wil dat ze net als ik haar wortels hier heeft", zei Boël onlangs over haar terugkeer naar België.


14:09 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Wat heeft Boël precies gezegd op de Franse tv? over de scheidingsplannen van Albert:

"Albert wilde echt scheiden van Paola. De papieren lagen klaar. Zelfs het paleis en de regering gingen akkoord. Mijn moeder moest wel bepaalde dingen dulden. Ze mocht zeker geen contact hebben met de kinderen van Albert. We zouden een zeer ingewikkeld leven gaan leiden als bannelingen. Hij zou ook zijn rechten op de troon moeten opgeven."

over de breuk met Albert:

"Ik heb hem gebeld toen het bekendraakte (dat ze zijn dochter was) om te zeggen dat het slecht ging met mijn moeder. Ik dacht dat ze ten onder zou gaan aan het grote verdriet. Hij zei me: "Hou op. Ik wil er niets meer over horen. Je bent mijn dochter niet." Dat heeft me volledig gebroken."

Gepost door: Jantje | 17-05-05

De commentaren zijn gesloten.