25-04-05

Brussel zet Haren op de kaart

De stad Brussel start een promotiecampagne voor de Brusselse gemeente Haren. Deze kleine gemeente in het uiterste noorden van het Brussels Gewest is weinig bekend. Nochtans maakt ze deel uit van het grondgebied van de stad Brussel, samen met Laken en Neder-Over-Heembeek.

 

Brusselse schepen Henri Simons heeft de campagne maandagmiddag voorgesteld. De stad zal onder andere een affiche verspreiden en een oriëntatiekaart verdelen om meer bezoekers naar Haren te lokken.

 

De campagne legt vooral de nadruk op de kwaliteit van het erfgoed en het landschap. Haren zou meer Brusselaars kunnen charmeren door haar landelijke sfeer midden in een verstedelijkt gewest. De gemeente met postcode 1130 is bovendien ook de bakermat van de witloofteelt, men bouwt er mee aan de Ariane-raket en Marcolini maakt er zijn chocolade.

 

Het gebeurt vaak dat men belangrijke plaatsen in de buurgemeenten Evere situeert, terwijl ze eigenlijk in Haren liggen. Zo wordt steevast de NAVO naar Evere verlegd, tot groot ongenoegen van de trotse Harenaren. Ook het vormingsstation van Schaarbeek ligt in Haren. De campagne van de stad Brussel moet haar noordelijkste gemeente weer op duidelijk op de kaart zetten.


meer over Haren op deze weblog

17:47 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.