24-04-05

Ook in Brussel Vlaanderendag op 24 april

De Vlaamse overheid organiseert weer een Vlaanderendag en stelt haar deuren open voor het publiek. Zo leer je hoe breed de dienstverlening is. Het evenement wordt voor de vierde keer georganiseerd verspreid over heel Vlaanderen.

 

Een heel aantal gebouwen zijn op zichzelf al een bezoekje waard, zoals het Vlaams Parlement, de kabinetten op het Martelaarsplein en het Errerahuis, de ontvangstruimte van de Vlaamse Regering.


Wie geïnteresseerd is in historisch patrimonium, kan ook terecht in het Paleis der Academiën in de Hertogsstraat, waar de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten is gevestigd.


07:30 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Beduidend minder bezoekers op Vlaanderendag Heel wat Vlaamse overheidsdiensten hebben vandaag een opendag gehouden, de Vlaanderendag. Beduidend minder mensen bezochten een instelling of een bedrijf, 75.000 tegenover 100.000 vorig jaar.

Geïnteresseerden konden het Vlaams Parlement bezoeken, alsook de kabinetten van de Vlaamse ministers.

Ook verschillende Vlaamse overheidsinstellingen zetten de deuren open. In Brussel alleen al een twintigtal. Bepaalde locaties hadden speciale aandacht voor kinderen.

Ook de VRT zette vandaag zijn deuren open vanaf 13 uur. De mensen die op tijd gereserveerd hadden, kregen een rondleiding door de radiostudio's en de studio's van Het Journaal en De zevende dag.

De Vlaanderendag kreeg dit jaar een feestelijk tintje, naar aanleiding van 25 jaar federalisme.

Gepost door: Jantje | 24-04-05

De commentaren zijn gesloten.