20-04-05

Dynastie 175 jaar koninklijke foto’s - 20/4/2005 - 31/12/2005

De Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis en het Koninklijk Instituut voor het kunstpatrimonium tonen een collectie foto's van het Belgische koningshuis. De expositie toont een evolutie "van strenge portretten naar gezellige beelden waarbij de leden van de koninklijke familie zich lieten fotograferen in de intimiteit van het dagelijkse leven".

 

De tentoonstelling in de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis in Brussel is een tentoonstelling loopt in het kader van 175 jaar België. Het museum brengt een eerbetoon aan de rol van ons koningshuis in de ontwikkeling van de fotografie.

 

De fotografie ontstond in 1839. Het Belgische koningshuis zag al gauw de impact die het nieuwe medium kon hebben op de bevolking. Koningin Elizabeth haalde dikwijls fotografen naar het paleis, haar zoon Leopold III ontpopte zich zelf tot een begenadigd fotograaf.

 

De expositie toont een gevarieerde reeks foto's, maar ook objecten met de afbeelding van leden van de koninklijke familie, zoals de traditionele koekjesdozen.

 

"Dynastie en fotografie" loopt tot eind dit jaar in de KMKG in het Jubelpark. De tentoonstelling is open van dinsdag tot zondag, van 10 tot 17 uur.


Dynastie & Fotografie

09:00 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.