19-04-05

Gewest start enquête over tewerkstelling

Files in stempellokaal moeten korter

 

De Brusselse regering gaat alle inwoners van het Brussels Gewest bevragen over het Contract voor Economie en Tewerkstelling. Dat is het contract dat ze op 3 maart afsloot met werkgevers en vakbonden. Daarnaast loopt vanaf woensdag een sensibiliseringscampagne.

 

Brussel is één van de rijkste regio's van Europa en telt toch tweeëntwintig procent werklozen. Bij de Brusselse ondernemingen gaat slecht één job op twee naar een Brusselaar. Om dat probleem te verhelpen had het gewest al een contract afgesloten met de bedrijfswereld. Maar nu wil het gewest dus ook de inwoners van Brussel zelf hierin betrekken.

 

Het Contract voor Economie en Tewerkstelling legt het economische beleid voor Brussel in de komende vijf jaar vast. In het contract staat dat elke Brusselse gemeente een cel zal oprichten die werkaanbiedingen moet centraliseren. Ook werk voor allochtone Brusselaars krijgt bijzondere aandacht.

 

Nu wil het gewest dus ook weten wat de Brusselaar er zelf van denkt zodat het beleid kan worden bijgestuurd. Vanaf 20 april krijgen alle Brusselaars een krantje in de bus. Daarin staat meer informatie over de maatregelen. In het krantje staat ook een vragenlijst, die kan men ook op de website invullen.

 

Een affichecampagne en tv-spotjes zullen de boodschap eveneens overbrengen. Eind juni moeten de resultaten bekend zijn.09:00 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Moet het koningshuis blijven???? ...is het thema van het wekelijks forum van HLN....Jantje...ik zeg u dat gewoon ter inlichting.....zie de site van HLN....

Gepost door: pepino | 19-04-05

Forum krant Het Laatste Nieuws Pepino, ik werd tot driemaal toe van het forum gehaald wegens reclame, maar besefte pas de reden toen ik dit E-mailtje ontving. De vierde keer was de goede keer. Toch bedankt voor de tip.


Beste Jan,

u hebt reeds driemaal hetzelfde bericht gepost. Normaal gesproken dulden wij geen reclame voor eigen websites op het forum, al dat ik het eenmaal door de vingers zie.

Maar driemaal dezelfde link posten, gaat mij net iets te ver. Ik zal deze berichten dan ook blijven offline plaatsen, en als u het nog probeert zal u permanente toegang tot het forum geweigerd worden.

Het spijt me voor deze maatregel, maar vanuit mijn standpunt gezien:

wat als iedereen mensen naar zijn eigen site wil laten gaan, dan wordt het forum onleefbaar. En we willen nog steeds een gezellig en leefbaar forum behouden op www.hln.be.

Overigens, chapeau voor de mooie weblog!

vriendelijke groeten,

moderator Karen

Gepost door: Jan | 19-04-05

Jantje, ik u gelezen... ik doe daar ook soms aan mee, nu ook...maar wat heb jij dan uitgespookt.....er is toch niets verkeerd mee ...ik ook een paar keer na het intypen het bericht gekregen..."er is een fout ' en je kan opnieuw beginnen.

Gepost door: pepino | 19-04-05

De commentaren zijn gesloten.