17-04-05

'Gevaar' is dit jaar het centrale thema van de Erfgoeddag

Vandaag wordt de jaarlijkse Erfgoeddag gehouden. Meer dan 460 erfgoedorganisaties zullen samen meer dan 700 gratis activiteiten organiseren rond het thema Gevaar. Gisteren werd de Erfgoeddag officieel geopend. Gastlocatie van dienst was het Openluchtmuseum Bokrijk, dat op de Erfgoeddag voor het eerst in zijn geschiedenis volledig gratis open zal zijn.

 

Alle activiteiten op de Erfgoeddag zondag 17 april zijn gratis en lopen van 10.00 tot 18.00


07:30 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Erfgoeddag lokt 220.000 bezoekers De vijfde editie van de Erfgoeddag kreeg zondag ongeveer 220.000 belangstellenden over de vloer voor 730 activiteiten in Vlaanderen en Brussel. De Erfgoeddag stond dit jaar in het teken van "gevaar".

Via tal van demonstraties, workshops en tentoonstellingen werd getoond hoe erfgoed tegen alle mogelijke gevaren kan beschermd worden. De workshops over onder meer het onderhoud van zilver trokken volle zalen in het Zilvermuseum in Antwerpen. Ook "gevaarlijk erfgoed" zoals bommen, gevaarlijke molens, vliegende messen, gevaarlijke boeken kwam aan bod. In de Kolveniersgilde in Mechelen kon men een initiatie kruisboog- en luchtdrukkarabijnschieten volgen. De vele wandelingen die de "criminele" kant van onze maatschappij toonden, waren volledig volzet. In Brussel waren de wandelingen in de Marollen en de wandeling over de harde realiteit in de oude havenbuurt een succes.

Gepost door: Jantje | 17-04-05

De commentaren zijn gesloten.