15-04-05

Gentse Floraliën - van 15/04/05 - 24/04/05

Vandaag begint de hoogmis voor de Vlaamse groenliefhebber. Dan vullen de Gentse Floraliën weer de hallen van Flanders Expo met kleuren en geuren. De Floraliën vinden maar eens om de vijf jaar plaats.

 

Met meer dan vier hectare oppervlakte is het de grootste overdekte plantententoonstelling ter wereld, een evenement dat garant staat voor verschillende uren wandel-, kijk- en koopplezier. De organisatie heeft ditmaal sterk gewerkt aan vernieuwing. Je ziet er kunstzinnige plantencreaties, plantaardige landschappen en driedimensionale plantmozaïeken van nationale en internationale vakorganisaties, bedrijven, provincies, steden en gemeenten, en natuurlijk ook liefhebbers.


08:00 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Prinses Claire doopt azalea Tijdens een bezoek, op donderdag 21 april, aan de Floraliën, heeft prinses Claire een azalea gedoopt die voortaan haar naam draagt. Prinses Claire bezocht de Floraliën samen met prins Laurent.

De Azalea Prinses Claire is een wit exemplaar met stevige bloemen. Ze is makkelijk te telen en bloeit vanaf december. Ze zal dus te verkrijgen zijn in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Deze azalea is ook perfect op stammetjes te telen, of als piramide. Ze werd ontwikkeld op het Departement Plantengenetica en -veredeling van het Centrum voor Landbouwkundig Onderzoek. Ze wordt vanaf 2007 op de markt gebracht.

Gepost door: Jantje | 24-04-05

De commentaren zijn gesloten.