09-04-05

Belgisch vorstenhuis afwezig of niet uitgenodigd ?

Na het burgerlijk huwelijk hebben kroonprins Charles en zijn echtgenote Camilla Parker-Bowles in St. George's Chapel in Windsor de kerkelijke zegen gekregen.

 

In totaal waren 800 mensen uitgenodigd. Het was een bont gezelschap van vrienden en familieleden.

 

De aartsbisschop van Canterburry zegende Charles en Camilla, die tijdens de ceremonie een schuldbekentenis uitspraken en vergiffenis vroegen voor hun fouten uit het verleden.16:11 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Britse kroonprins Charles en Camilla getrouwd De Britse kroonprins Charles en zijn vriendin Camilla Parker Bowles zijn vandaag in Windsor getrouwd. Het paar gaf elkaar het ja-woord tijdens een korte burgerlijke plechtigheid in het gemeentehuis van Windsor, in aanwezigheid van 28 familieleden. Prins William, de zoon van Charles, en Tom, de zoon van Camilla waren de getuigen.

De ouders van Charles, koningin Elisabeth en prins Philip, waren niet aanwezig in het gemeentehuis. De bruid droeg een ivoorkleurige knielange jurk met daarover een lange zijden mantel van het Britse ontwerpersduo Robinson Valentine. Haar hoed, in dezelfde ivoorkleur, werd gemaakt door Philip Treacy. Charles droeg een grijze broek met bijhorende vest. In totaal stonden er in de straten van Windsor 'slechts' 15.000 toeschouwers. Na de receptie vertrekt het stel op huwelijksreis naar Schotland. Door het huwelijk is Camilla volgens het hofprotocol de tweede belangrijkste vrouw van de Britse monarchie geworden. Vanaf nu moet ze aangesproken worden met de titel 'Koninklijke Hoogheid' en krijgt ze ook de titel van 'Prinses van Wales'. In de praktijk zal Camilla die titel echter niet gebruiken en zal ze zich 'Hertogin van Cornwall' laten noemen.

Gepost door: Jantje | 09-04-05

De commentaren zijn gesloten.