09-04-05

Alle Vlamingen krijgen drie vragen over de VRT

Vandaag staan er in elke Vlaamse krant drie vragen over de VRT. Vlaams minister van Media Geert Bourgeois lanceert een bevraging aan alle Vlamingen en Vlaamse organisaties om hun verwachtingen over de openbare omroep kenbaar te maken.

 

De Vlaamse burger krijgt drie open vragen voorgeschoteld over de eigenheid, de kerntaken en de klemtonen van de openbare omroep.

 

De resultaten zullen worden gebruikt in een wetenschappelijk onderzoek van de Vlaamse Mediaraad. De Mediaraad zal dan een advies formulieren aan minister Bourgeois.

 

Bourgeois zal daarmee de besprekingen aanvatten voor de nieuwe beheersovereenkomst voor 2007-2011 die de Vlaamse regering volgend jaar afsluit met de VRT.

 

De vragen verschijnen vandaag in een advertentie in alle Vlaamse kranten en later in Metro, Knack en Humo. De enquête loopt tot 10 juni. Antwoorden kan via het internet of met een formulier dat kan aangevraagd worden bij de Vlaamse infolijn.


De Vlaamse Infolijn is elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9 tot 19u op het gratis nummer 0800 - 3 02 0108:00 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Slagkrachtige openbare omroep is een noodzaak De VRT kijkt met vertrouwen uit naar de resultaten van de enquête. De openbare omroep is ervan overtuigd dat de Vlamingen de noodzaak van een slagkrachtige openbare omroep in Vlaanderen zullen onderschrijven.

"De openbare omroep is immers een belangrijke partner van Vlaanderen om de identiteit en de diversiteit van de Vlaamse Gemeenschap en cultuur te ondersteunen".

De VRT roept de organisaties en het publiek op om ten volle mee te werken aan dit initiatief dat impact heeft op de toekomst van de VRT.

Gepost door: Jantje | 09-04-05

De drie vragen Zowel Vlaamse organisaties als elke individuele Vlaming kunnen hun visie kwijt over de opdracht van de VRT, aan de hand van 3 open vragen:

In welke mate beantwoordt de manier waarop de VRT zijn kerntaken invult aan uw verwachtingen ten aanzien van een publieke omroep?

Waarin schuilt de eigenheid van de publieke omroep binnen het gehele Vlaamse omroeplandschap?

Welke klemtonen moeten gelegd worden in de nieuwe beheersovereenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de VRT voor de periode 2007-2011?

Gepost door: Jantje | 11-04-05

De commentaren zijn gesloten.