31-03-05

Veertig ton ‘gevaarlijk’ afval voor stadhuis van Brussel

Als ‘afvalsoldaten’ van een andere planeet staan de duizend Trash people van Ha Schult tot maandagavond 4 april kleurrijk te glimmen op de Grote Markt. Alhoewel de milieuartiest het graag anders wou, kunt u niet tussen de mangrote beelden flaneren. De Stad Brussel vindt de recyclagesculpturen ‘gevaarlijk’.

 

Met de recyclage van droog afval tot mannequins – ‘evenbeelden van de mens’ – wil de controversiële Duitse activist/artiest, het boegbeeld van de Action Art International, ons confronteren met de entartete consumptiemaatschappij.

 

Eerder zette Schult al een zee van provocerende Trash people neer op de Chinese Muur, bij het Rode Plein en de piramides van Gizeh. De Stad Brussel, die Schults installatieproject graag ontving, wou oorspronkelijk enkele rijen beelden ‘toegankelijk’ maken voor de passant. Maar uiteindelijk sluit een hekwerk de Trash people, die woensdagavond en -nacht geïnstalleerd werden, toch volledig af.  Verankering bleek te omslachtig, en een domino-effect bij de val van één pop van veertig kilo zou het afval ‘gevaarlijk’ hebben gemaakt voor de kunstliefhebbers-passanten.

 

Met een colonne van acht trucks, elk geladen met twee containers, kwam de Duitse afvalinvasie woensdag aan. Maandagavond 4 april (19 uur) laadt Schult zijn Trash people weer op.

 
Trash People Schult Grote Markt Brussel 2005

08:00 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.