21-03-05

Per boot dwars door de stad Brussel

Het nieuwe vaarseizoen van Brussels by Water heeft heel wat nieuwigheden en uitbreidingen in petto. Er wordt niet alleen frequenter gevaren, maar ook meer door het hartje van de stad.

 

Op 10 april organiseert Brussels by Water voor de tweede maal een grote vaar- en fietshappening om het nieuwe vaarseizoen feestelijk te openen. Vorig jaar lokte het evenement – ondanks het slechte weer – toch nog 3.500 geïnteresseerden, en dit jaar hoopt men dat aantal nog te verhogen.

 

Het Zeekanaal en de Haven van Brussel zullen opnieuw in het centrum van de belangstelling staan, en er zullen pendelboten ingelegd worden tussen Brussel, Vilvoorde, Grimbergen en Kapelle-op-den-Bos. Met een goedkope dagkaart (die maar twee euro kost) kunt u dan naar believen op- en afstappen, met of zonder fiets. De wandel- of fietstochten die u vervolgens maakt, zijn voor eigen rekening, maar er zijn wel kaarten beschikbaar.


09:03 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Naar Brussel-centrum Het nieuwe seizoen wordt meer dan een voortzetting van het vorige, er zijn ook enkele concrete nieuwigheden. Zo zal er elke woensdag van mei tot september een boottocht georganiseerd worden dwars door Brussel, van Beersel en Anderlecht tot aan de Haven van Brussel. Een ideale manier om de stad eens vanuit een ander perspectief te bekijken. Bovendien zal er tijdens het nieuwe vaarseizoen permanent een passagiersschip aanwezig zijn in Brussel. Niet alleen tijdens, maar ook voor en na Brussel-Bad zullen er bijna voortdurend boottochten worden georganiseerd. De havenrondvaarten worden tussen mei en september uitgebreid naar drie dagen per week: voortaan kunt u de Haven verkennen op dinsdag, woensdag en zondag om 10 en 14 uur. Nog een andere nieuwigheid is dat er ook een boottocht naar het centrum van Brussel wordt ingelegd, met opstapmogelijkheden in Kapelle-op-den-Bos, Grimbergen en Vilvoorde.

Brussels by Water en de overkoepelende organisatie Scaldisnet koppelen ook enkele politieke verzuchtingen aan de uitbreiding van het vaarprogramma. Ze pleiten voor een beter onderling overleg tussen Gewesten, provincies, steden en gemeenten, de Haven van Brussel en de andere waterwegbeheerders, zodat er een globale visie ontwikkeld kan worden op de toekomst van het kanaal. Vooral het gebied tussen het centrum van Brussel en de sluis in Zemst biedt heel wat mogelijkheden op toeristisch-recreatief vlak, vinden ze, onder meer doordat er geen sluizen zijn, en doordat de bruggen de klok rond bediend worden. De vaarorganisaties roepen de betrokken overheden dan ook op om van dit stuk kanaal het ‘vaar-Mekka’ van Midden-België te maken.

Gepost door: Jantje | 21-03-05

De commentaren zijn gesloten.