20-03-05

Nuno voor België naar Eurovisiesongfestival

Nuno Guilherme de Figueiredo Resende, of kortweg Nuno, is door de kijkers van de Franstalige omroep gekozen om ons land te vertegenwoordigen op de 50ste editie van het Eurovisiesongfestival in Kiev. De 31-jarige Brusselaar bracht met veel overtuiging de bombastische ballade Le grand soir .

 

De finale van het Songfestival vindt plaats op 21 mei. Ons land moet door het tegenvallende resultaat van Xandee vorig jaar wel eerst in de voorronde van 19 mei aantreden.


22:54 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

oei oei Wat gaat dat opleveren ik bedoel wat zullen de walen dit jaar nu als plaats bereiken.

Gepost door: nathalieken | 07-04-05

Nuno Resende niet naar finale Songfestival Onze landgenoot Nuno Resende is er met het nummer 'Le Grand Soir' niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van het 50ste Eurovisiesongfestival in Kiev.

Door de 22ste en de facto gedeelde voorlaatste plaats van de Vlaamse Xandee vorig jaar, diende de in Portugal geboren zanger de horde van de halve finale te nemen, samen met 24 andere deelnemende landen. Veertien landen waren al rechtstreeks geplaatst voor de grote finale met 24 deelnemers, waaronder ook gastland Oekraïne.

Televoters in heel Europa konden donderdagavond beslissen welke tien landen door mochten naar de finale. De rangorde van de eerste tien landen maakt de organisatie niet bekend, om zo de stemming op zaterdag niet te beïnvloeden.

Gepost door: Jantje | 20-05-05

De commentaren zijn gesloten.