20-03-05

D'Ieteren viert 200e verjaardag met expo

De Kever was de naoorlogse succesauto.

 

Volkswagen en D'Ieteren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De distributeur van de Volkswagengroep en Porsche viert zijn tweehonderdste verjaardag. Om dit te vieren is er nu een overzichtstentoonstelling van zes generaties D'Ieteren. Op de tentoonstelling staan ook een honderdtal oude wagens.

 

In 1805 begon de jonge wagenmaker Jean-Joseph D'Ieteren een bescheiden werkplaats in de Broekstraat, in het centrum van Brussel. Hij repareerde wielen van koetsen en karren, veel later kwamen daar auto's bij.

 

Tussen de twee wereldoorlogen liet Lucien D'Ieteren, de vierde generatie, het ambachtelijk werk voor wat het was. Het bedrijf specialiseerde zich sindsdien in de distributie en assemblage van auto's.

 

Vlak na de Tweede Wereldoorlog zette de vijfde telg Pierre D'Ieteren een opmerkelijke stap. Hij onderhandelde met het Duitse Volkswagen en doet een gouden deal. D'Ieteren wordt de Belgische verdeler van de Kever, de succesauto van de jaren vijftig en zestig.

 

Nu staat Roland D'Ieteren, de zesde generatie, aan het hoofd van een gigantisch imperium. En de volgende generatie wordt reeds opgeleid. Want het bedrijf in de familie houden is belangrijk voor D'Ieteren.

 

De tentoonstelling over 200 jaar D'Ieteren loopt tot 6 juni, in de Maliestraat 50, 1050 Elsene
08:22 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.