18-03-05

Meer comfort in nieuwe trams

De nieuwe tram T3000

 

In Brugge werden bij constructeur Bombardier de nieuwe trams voor de MIVB voorgesteld. De nieuwe tram biedt meer comfort voor de passagier en bestuurder. Ze zijn langer en hebben dus een grotere capaciteit. Bovendien moeten ze voor minder overlast zorgen voor omwonenden.

 

Op 31 oktober 2003 bestelde de MIVB bij Bombardier in Brugge 46 nieuwe lagevloertrams ter waarde van 106 miljoen euro. De eerste gemonteerde tram wordt midden juli in Brussel verwacht. Na een reeks testen moet hij in 2006 inzetbaar zijn.

 

De nieuwe tram is tweeëndertig meter lang, dat is vier meter langer dan de trams die nu in Brussel rijden. Er komen zeventwintig trams van die lengte. Maar er komen ook negentien trams die drieënveertig meter lang zullen zijn.

 

Ontwerper Axel Enthoven haalde zijn inspiratie voor het design bij de Art Nouveau. Aan de buitenkant is de tram zilver en goud. De vormen zijn ronder.

 

Ook in het interieur zijn er veel Art Nouveau-invloeden met echte leren zetels en zijkanten in hout. Het stijlvol en luxueus interieur zou potentiële vandalen afschrikken. Die tonen volgens de ontwerper respect voor mooie zaken.


18:21 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.