15-03-05

Deelnemers aan de "Horse parade" voorgesteld

Van 21 juni tot en met 21 september trekt de "Horse parade" door het land. Het gaat om een openluchttentoonstelling met 200 kunstpaarden in glasvezel. In het Jubelpark in Brussel zijn vanmorgen de eerste paarden voorgesteld.

  

"Horse parade" kadert in de viering van het 175-jarig bestaan van België. In tegenstelling tot "Art on cows" vorig jaar beperkt de tentoonstelling zich niet tot Brussel. De expo reist ook naar Luik, Knokke, Antwerpen en Waregem.

 

Het publiek zal in elk van de steden kunnen stemmen op zijn favoriete paard. En als de "Horse parade" afgelopen is worden de kunstwerken geveild in Thurn & Taxis in Brussel. De opbrengst gaat naar een goed doel.

 

Op 21 juni moeten alle beelden klaar zijn. Dan begint de paardenparade in het Jubelpark in Brussel. Daar zijn de eerste kunstpaarden voorgesteld. De paarden worden gegroepeerd tentoongesteld en niet zoals de kunstkoeien, die vorig jaar verspreid in de stad stonden.


15:11 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Waregem doet mee Als stad van het paard kon Waregem niet ontbreken in dit project. naar verluidt worden 4 kunstpaarden gesponsord. Wellicht te zien op Waregem Koerse.

Gepost door: Wareber | 17-03-05

De commentaren zijn gesloten.