13-03-05

Grote Belgische handelsdelegatie is geland in India

In India is zondag een 240-man sterke Belgische handelsdelegatie geland die goed is voor 125 bedrijven en organisaties. Ze hopen er de nodige contacten te leggen in een land dat zich in economisch opzicht laat inspireren door China. De handelsmissie naar India onder leiding van prins Filip volgt op die naar China eind vorig jaar.

   

Maandag start de eigenlijke missie.

 

Zowel de federale als Vlaamse minister van Buitenlandse Handel, Marc Verwilghen en de Vlaamse minister van Economie Fientje Moerman, hebben in Delhi het belang van de economische zending naar India benadrukt.

 

Verwilghen noemde de gezamenlijke missie een concreet teken van zowel het paleis, de regering als de gewesten om de belangen van Belgische bedrijven te verdedigen.

 

Moerman wees op de enorme markt die India vormt en ziet in het feit dat heel wat bedrijven die meereisden met de economische zending naar China ook nu weer van de partij zijn, een bewijs dat dergelijke zendingen een "meerwaarde" betekenen.

 

Maandag gaat de eigenlijke economische zending van start. Naast een ceremonie aan het Ghandi-monument, opent minister Moerman een seminarie over Vlaanderen als logistiek knooppunt van Europa.

 

Er staan ontmoetingen met onder meer de Indiase premier en president op het programma, en ontmoetingen met Indiase zakenlui.


 

19:25 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Belgische ambassade erkend door Unesco Voor veel Indiërs blijft België een nobele onbekende. De Belgische ambassade in Delhi daarentegen doet bij heel wat Indiërs een belletje rinkelen. Het ontwerp van de Indiase kunstenaar Satish Gujral is verplichte kost voor Indiase studenten architectuur.

Unesco riep het gebouw uit tot een van de duizend mooiste ontwerpen van de 20ste eeuw. De Indiase beeldhouwer en schilder Satish Gujral zag het gebouw in een droom. Toen hij twintig jaar geleden hoorde dat de Belgische overheid een wedstrijd organiseerde voor het ontwerp van haar ambassade, schreef hij zich in en won.

In Delhi werd in aanwezigheid van prins Filip, een nieuw boek over de ambassade voorgesteld.

Gepost door: Jantje | 13-03-05

De commentaren zijn gesloten.