12-03-05

Witloof en Jazz – Haren - Brusseleir 3/2005 Nr. 4

foto - witloofhandelaar Jean Deschouwer

 

“Cafés raken vol in Haren-Buda. Sirenes gaan loeien voor weer een dag. De glazen geel, en het haar van Roza is purper in de spiegel als ze biertjes tapt”, zo bezong Della Bosiers ooit Haren. Maar er is heel wat meer aan de hand in Haren. Het is niet enkel een stukje oergezellig Brussel. Het verenigingsleven is er springlevend en de stukjes Brusselse geschiedenis liggen er zomaar voor het rapen. De Brusseleir trok zijn wandelschoenen aan en ging op zoek naar verloren Harense schatten.

De Brusseleir (pdf file)
lees verder op pagina 22

09:25 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

VEEL PLEZIER....JAN.... dat ziet er een prettige dag uit.....grtjes.pepino.

Gepost door: pepino | 12-03-05

De Witte & C° Jan, het is je gelukt mijn baas Mister Witloof uit Haren op je site.

Gepost door: Freddy | 13-03-05

den brusseleir... Jan, goede maandag, mijn schoonouders hadden aspergevelden en tijdens het seizoen moesten we daar twee maanden gaan helpen steken e.d.......en daar in Wintam kwam iedere morgen "den Brusseleir" de asperges ophalen.....mijn schoonmoeder wilde op het laatste wel alle weken haar geld, want ze betrouwde het zo niet en ze had gelijk.....want de man is failliet gegaan......grtjes.pepino.

Gepost door: pepino | 14-03-05

den brusseleir... Pepino, er waren vroeger vele witloofhandelaars (groenten, fruit enz.) in Haren en omstreken, ik ga er vanuit dat de Brusseleir die je bedoelt niet Jean Deschouwer is, want die is nog altijd actief ondanks zijn leeftijd.

Gepost door: Jantje | 14-03-05

neen niet verkeerd begrijpen....excuses aan uwen brusseleir..... dat was uiteraard iemand anders.....dat was een firmaatje gevestigd in Brussel ....en die man kwam de asperges ophalen om naar de veiling in Brussel te gaan en de dag later stak er briefje in de bus een bonnetje hoeveel uw levering opbracht. Bij mijn schoonouders heb ik leren asperges steken en in dat seizoen vielen altijd de mooiste feestdagen.
Jan, nu iets anders...Ik lees vandaag in De Nieuwe Gazet..."13O Portugese bouwvakkers leven in containers in Haren langs de Vilvoordsestzg

Gepost door: pepino | 14-03-05

die portugezen.... Jan, ik moest even p.c. afzetten want mijn klavier luisterde niet meer....
Misschien ook gelezen want ik denk dat het ook in het Laatste Nieuws zal staan. Ik wou u dat even melden.

Gepost door: pepino | 14-03-05

De Brusseleir De nieuwe Brusseleir, het gemeentelijk blad van de Stad Brussel – inmiddels alweer nummer vier –, is zonet van de persen gerold. Burgemeester Freddy Thielemans belooft veel pret met cijfers (begroting) en tekstballonnen (stripfestival). En het moet gezegd: het blad oogt fris.


Maar wat het meest opvalt, is de aandacht die Haren krijgt: twee volledige bladzijden in het Frans en evenveel in het Nederlands. Haren, dat zich vaak verwaarloosd voelt, heeft nu alvast geen reden tot klagen.

Gepost door: Krant Brussel deze Week | 16-03-05

De commentaren zijn gesloten.