10-03-05

MIVB wil meer gemoedelijkheid op de bus

Het moet gedaan zijn met lastige jongeren op het Brusselse openbaar vervoer. Met het project Responsible Young Passengers start de MIVB een actie voor gemoedelijker openbaar vervoer. Jonge vrijwilligers zorgen door hun goed gedrag voor een goede sfeer op het openbaar vervoer. Ze kregen daarvoor een opleiding van de MIVB.

 

De Responsible Young Passengers krijgen een pet en een vest met het opschrift 'RYP'. In deze eerste fase loopt het project enkel op de buslijnen. Na de paasvakantie gaat de Brusselse vervoersmaatschappij het project evalueren.


09:53 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Minder zwartrijders op MIVB-net Steeds minder passagiers rijden zwart op het net van vervoers- maatschappij MIVB. Dat blijkt uit cijfers van de MIVB voor 2004.

Vorig jaar reisde 4,4 procent van de gecontroleerde passagiers zonder geldig vervoersbewijs. Het jaar ervoor was dat nog bijna 7 procent.

De MIVB haalt het vooraan instappen op de bussen als één van de hoofdredenen aan voor de daling van het aantal zwartrijders. Daarnaast gebeuren er de hele dag door intensievere controles op de metro en op het bovengrondsnet van de MIVB en dat werpt zijn vruchten af.

Gepost door: Jantje | 10-03-05

De commentaren zijn gesloten.