09-03-05

Delphines cactus op Eurantica

De 24ste editie van Eurantica Brussels Fine Art & Antiques Fair, de kunstbeurs die vorige jaren tot 30.000 bezoekers trok, kan uitpakken met een vorstelijke publiekstrekker.

 

Bij een van de ingangen van de beurs komt de gigantische Cactus van koningsdochter Delphine Boël (37) te staan.

 

Deze mixed media-installatie, die Boël in 2004 ontwierp voor een anti-aidscampagne, is een parodie op het egocentrisme van het individu. Het kunstwerk uit groen geverfd kunstschuim, versierd met verroeste spijkers en lovertjes, rust op een sofa.

 

Na Boëls Wodkafles en haar Belgische Frites kan haar Cactus een nieuw symbool worden voor de internationale faam van de Belgische kunsthandel. Eurantica, van 18 tot 23 maart in Brussels Expo (Heizel), focust verder op de thema’s licht en art nouveau, met meer dan 130 exposanten.08:10 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Delphine Boël woont en werkt in Brussel Delphine Boël stelt eind maart haar bekende cactus tentoon in Brussels Expo.Delphine Boël, de vermeende buitenechtelijke dochter van koning Albert, woont en werkt sinds enkele maanden in Brussel. Boël werkt voor het PR-bureau Caracascom, dat de public relations van de kunst- en antiekbeurs Eurantica Brussels voor zijn rekening neemt.

"De jonge moeder en kunstenares verbleef lange tijd in Engeland, waar ze aan de Chelsea School of Art studeerde, maar wilde haar dochtertje Joséphine, die in oktober 2003 werd geboren, in België naar school laten gaan", zo zegt Hélène van den Wildenberg van Caracascom. "Bovendien kon ze hier in België een groter atelier vinden voor minder geld dan in Londen", voegde van den Wildenberg er nog aan toe.

Cactus

De kunstenares zal op de vierentwintigste editie van Eurantica Brussels - Fine Art & Antiques Fair, die dit jaar plaatsvindt van 18 tot en met 22 maart in Paleis 5 van Brussels Expo, bovendien één van haar kunstwerken tentoonstellen. Het gaat om de bekende Cactus, die ze in 2004 creëerde in het kader van het plan voor de voorkoming van aids.

Deze gigantische cactus in mensvorm, die in één van de ingangen van de beurs zal worden geplaatst, is gemaakt uit groen geverfd schuim, met lovertjes en verroeste spijkers en staat in een pot bedekt met echte goudblaadjes. "Het kunstwerk kan na afloop van de beurs verkocht worden", zo besloot van den Wildenberg nog. Boëls werken in papiermaché en mixed media zitten boordevol fantasie en humor, zijn golvend en vrijpostig, zo luidde het nog in het persbericht.

Gepost door: Jantje | 10-03-05

De commentaren zijn gesloten.