07-03-05

Waarom ontbreekt Kuifje op de tentoonstelling?

Het ziet er naar uit dat Kuifje, onze wereldberoemde eeuwig jonge reporter, niet aanwezig zal zijn op de prestigieuze overzichtstentoonstelling Made in Belgium , die dinsdag open gaat.

 

Organisatoren en de rechthebbers van Kuifje raken het niet eens over de voorwaarden om bepaalde spullen uit te lenen, en geven elkaar de schuld. Volgens de organisatoren vragen de erfgenamen van Hergé te hoge prijzen om voorwerpen uit te lenen, terwijl de uitgeverij zegt wel te willen meewerken, maar niet kan ingaan op de vraag van de organisatoren om bepaalde heel exclusieve voorwerpen uit te lenen voor een zo lange periode. Toen bleek dat de belanghebbenden van het Kuifje-patrimonium ook niet de plaats op de tentoonstelling kregen die ze wilden, zouden de onderhandelingen afgesprongen zijn. Made in Belgium opent op 8 maart in de Schildknaapstraat 50 in Brussel. De tentoonstelling kost 11 miljoen euro en er zijn een half miljoen bezoekers nodig om het budget rond te krijgen. De tentoonstelling wil de grootste overzichtstentoonstelling over België ooit zijn, maar zonder Kuifje dus. Al wordt die op de website wel nog vermeld. Misschien dat de koning en de koningin er zich tijdens de opening maar eens moeten mee moeien.


Koning Albert en koningin Paola hebben "Made in Belgium" geopend.

 

De expo toont 4.000 collectiestukken uit 230 binnen- en buitenlandse musea. Gebeurtenissen, belangrijke figuren, kostbare voorwerpen zijn hier op een tot de verbeelding sprekende manier samengebracht op één plaats. Zelfs het zwaard en de sporen van Godfried van Bouillon werden overgevlogen uit Jeruzalem.18:12 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Kuifje dan toch op de expositie "Made in Belgium" De stripheld Kuifje heeft uiteindelijk toch een plaats gekregen op de tentoonstelling "Made in Belgium", een overzichtstentoonstelling ter gelegenheid van 175 jaar België. De organisatoren en de erfgenamen van Hergé zijn uiteindelijk tot een overeenkomst gekomen.

De stripheld van Hergé ontbrak op de tentoonstelling omdat er onenigheid was tussen de makers van de expo en de erfgenamen van de tekenaar.

Er wordt nu een originele plaat van de eerste schutbladen van de Kuifje-albums en een standbeeld van Kuifje en Bobbie geëxposeerd. De schutbladen bevatten twee onuitgegeven schetsen.

Gepost door: Jantje | 16-03-05

De commentaren zijn gesloten.