05-03-05

Eerste Belgische aardbeien van 2005 geveild

Op de veiling van groenten en fruit in Hoogstraten zijn gisteren de eerste Belgische aardbeien en de eerste Belgische gele paprika's van het jaar verkocht. Voor 200 gram aardbeien werd niet minder dan 500 euro neergeteld.

 

De partij van 1,6 kilo aardbeien werd aangevoerd door Adriaan van Boxel uit Meersel-Dreef. Hij stond de opbrengst zoals vroeger af aan een goed doel. Aangedikt met bijdragen van de veiling en de aardbeitelers ging aldus 8.000 euro naar de campagne Kom op tegen kanker van de Vlaamse Liga tegen Kanker.08:12 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

De Kom op tegen Kanker-startshow van zaterdagavond heeft 527.100 euro opgebracht Tijdens de startshow van de Kom op tegen Kanker-campagne is 527.100 euro ingezameld. De show die live werd uitgezonden op Eén, is het startschot van de negende Kom op tegen Kanker-campagne.

Een van de opmerkelijkste momenten uit de show werd bewaard voor het einde. Het was de stunt van weervrouw Sabine Hagedoren. Zij had beloofd dat ze een legertank zou parkeren als 50.000 mensen zouden stoppen met roken.

Ze kreeg meteen goed nieuws, want niet minder dan 80.000 mensen hebben al beloofd dat ze de sigaret aan de kant zullen laten. Omdat ze de klus bovendien in minder dan een minuut tijd klaarde, kwam er nog eens 25.000 euro bij op de teller.

Dat bracht de eindstand op 527.100 euro, maar uiteraard was de tv-show nog maar de start van de campagne. Er kan nog tot december, als de campagne beëindigd wordt, volop gestort worden. Tijdens deze negende campagne staat kinderkanker centraal.

Gepost door: Jantje | 06-03-05

De commentaren zijn gesloten.