05-03-05

Belgisch goud op het Europees Kampioenschap indooratletiek in Madrid

Kim Gevaert heeft de 60 meter gewonnen en ging twee Griekse concurrenten vooraf. Kim Gevaert is Europees kampioene geworden op de 60 meter. Ze haalde het in 7"16 en liet twee Griekse meisjes, die op dit EK verrassend zijn opgedoken, achter zich. Onze landgenote maakte het verschil met een prima start.

22:53 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Kim Gevaert verdedigt met succes titel op 60 m op EK indoor Kim Gevaert heeft op het Europees Kampioenschap indooratletiek in Madrid met succes haar titel op de 60 m verdedigd. Gevaert won in 7.16, voor de twee Griekse finalistes, Yeooryia Kokloni (7.18) en Maria Karastamenti (7.25)

Gevaerts tijd is exact dezelfde als drie jaar geleden, toen ze in het Oostenrijkse Wenen voor de eerste keer goud behaalde op een EK. Enkel Ronald Desruelles kon voor Gevaert twee titels behalen, maar dat was wel in verschillende disciplines. Hij behaalde in 1980 goud in het verspringen in Duitse Sindelfingen en zes jaar later was hij de snelste op de 60 m, toen eveneens in Madrid.

De 26-jarige Kim Gevaert had vrijdag in de halve finales zelfs haar trouwste fans doen twijfelen door als tweede te eindigen in 7.22, veruit haar slechtste tijd van het jaar. "Ik begrijp echt niet wat er gebeurd is", verklaarde ze na haar halve finale. "Ik voelde me nochthans goed."

In de finale zette de Leuvense dan orde op zaken, weliswaar geholpen door het forfait van de Française Christine Arron, die in de eerste ronde van de kwalificaties een blessure opliep aan de hamstrings.

De Russische Mariya Bolikova nam in baan 1 een sterke start, maar nadien kwam Gevaert flink opzette, en kon ze in de laatste meters de jonge Griekse Yeoryia Kokloni weerstaan.

"Ik wist dat ik in staat was om hier te winnen", aldus Gevaert. "Maar na de halve finale van gisteren, was er nog niks beslist. Gelukkig heb ik me kunnen herpakken".

Gepost door: Jantje | 05-03-05

Zij is toch een bloem..... hé Jan.....nog een prettige dag verder.pepino.

Gepost door: pepino | 06-03-05

De commentaren zijn gesloten.