03-03-05

Internationaal congres over federalisme

 In Brussel begint vandaag de derde Internationale Conferentie over het Federalisme. Verschillende federale landen komen samen om ervaringen uit te wisselen. De conferentie zal drie dagen duren.

 

België viert dit jaar zijn 175-jarig bestaan, maar ook 25 jaar federalisme. Daarom wilde ons land graag de derde Internationale Conferentie over het Federalisme organiseren. Die vormt een van de hoogtepunten van het feestjaar.

 

25 landen noemen zich vandaag federale staten. Het gaat onder meer om Canada, de Verenigde Staten, Zwitserland, Rusland, Venezuela, India en Ethiopië.

 

Niet alle federale staten hebben dezelfde structuur en daarom besloot Canada in 1999 een conferentie te organiseren om ideeën en ervaringen uit te wisselen. In 2002 volgde Zwitserland en nu dus ons land.

 
www.federalisme2005.be


08:00 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Wereldcongres van federale staten in Brussel In eigen land sakkeren Vlamingen en Franstaligen op de ontelbare zwakke punten van onze federale structuren. Op internationale fora vertonen ze ofwel schaamte, omdat het Belgisch systeem zo onuitlegbaar ingewikkeld is, ofwel trots omdat ons model per slot van rekening stand houdt en de conflicten reduceert. Die laatste houding domineert bij de Vlamingen en de Franstaligen die het Derde Wereldcongres van de federale landen bijwonen dat tot zaterdag plaats heeft in het Europees Parlement in Brussel.

Gepost door: Jantje | 04-03-05

De commentaren zijn gesloten.