02-03-05

België praat met Nederland over het WK 2018

De KBVB en KNVB overwegen om samen het WK van 2018 te organiseren. Meer zelfs, de Belgische en Nederlandse bond hebben over dat thema al overleg gepleegd.

 

De woordvoerder van de KBVB geeft toe dat er al informele gesprekken zijn gevoerd. "Of de gezamenlijke organisatie van het WK 2018 mogelijk is, zal verder worden onderzocht", meldt hij.

 

De KNVB had al contact met de wereldbond FIFA. "We kunnen pas echt vooruit als de bond er helemaal achter staat", zegt de KNVB. "Maar het kan geen kwaad om nu al met de FIFA te praten." Het WK 2018 wordt in 2011 toegewezen.

 

Vijf jaar geleden organiseerden België en Nederland samen de EK-eindronde. Voor het eerst werd toen een groot internationaal toernooi door twee landen samen op poten gezet. Sindsdien was er al het WK in Japan en Zuid-Korea.


07:54 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

België en Nederland gaan voluit voor WK voetbal 2018 Het voorstel om het WK Voetbal 2018 naar België en Nederland te halen krijgt stilaan vorm. Alain Courtois, de tornooidirecteur van Euro 2000, voert al geruime tijd gesprekken en gelooft in onze kansen. Voor de kandidatuur is het wel nog wachten op de officiële bekrachtiging van de Nederlandse en Belgische bond.

De Nederlandse voetbalbond KNVB gelooft in elk geval in de kansen van de Lage Landen als organisatoren. Alain Courtois, de directeur van het Europees kampioenschap in 2000, die het WK-idee vorig jaar lanceerde, houdt al maanden voorbereidende vergaderingen. ,,We hebben een dossier met de stand van zaken van de veiligheid, de hotels, de financiën'', zegt Courtois. ,,Maar zolang de bonden van beide landen hun goedkeuring niet geven, komt er geen kandidatuur. Naar het schijnt heeft de KNVB er wel oren naar. En waarom ook niet? We hebben met het EK vijf jaar geleden al bewezen een dergelijke organisatie aan te kunnen. Alle clubs profiteren mee van dit groots project want behalve stadions zijn er ook trainingsvelden nodig. Heel wat burgemeesters betoonden al interesse. Bovendien is het de normale gang van zaken dat een land na een EK ook een WK organiseert, zoals Frankrijk in 1984 (EK) en 1998 (WK) deed. ''

Jan Peeters, hoofd van de Belgische bond, is het idee nog steeds genegen. ,,Op voorwaarde dat al onze regeringen achter ons staan. Want het financiële aspect van de zaak mag niet onderschat worden. Alleen al de kandidatuur stellen kan zo'n 25 miljoen euro kosten. Maar als we de steun krijgen, gaan wij ervoor.''

Volgens Courtois zou de realisatie zo'n 100 miljoen euro kosten, wat twee keer zoveel is als het EK in Nederland en België. De WK's van 2006, 2010 en 2014 vinden respectievelijk in Duitsland, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika plaats. Voor 2018 zouden behalve België en Nederland ook Engeland en enkele Oostbloklanden zich melden. Maar zoals al bleek bij het EK kan een vroege kandidatuur de concurrenten buitenspel zetten.

Gepost door: Jantje | 02-03-05

De commentaren zijn gesloten.