26-02-05

Internet-encyclopedie Wikipedia moet beter bereikbaar worden voor de Belgen

De Wikipedia-site is reclamevrij en gratis, en bevat veel informatie. Omdat de site echter zo succesvol is, raakt ze soms overbelast.Er is een onderzoek gestart of het mogelijk is een Belgische "cache" in te voeren van de site. Dat is een lokale kopie van de meest gevraagde pagina's van de site, wat de raadpleging in België zou vergemakkelijken.

 

Wikipedia is een on-line encyclopedie, samengesteld met gratis inhoud die door iedereen vrij kan aangepast worden. Het naslagwerk heeft 187 onafhankelijke edities in even veel verschillende talen.

 

Wikipedia is een van de meest populaire referentiesites op het internet, met dagelijks circa 80 miljoen hits. Vanuit België komen er zo'n half miljoen bezoekers per jaar.

 

Wikipedia ontstond op 15 januari 2001 en telt intussen ongeveer 1,3 miljoen artikels, waarvan ruim 50.000 in het Nederlands.

 

Omdat Wikipedia een vrije en open gemeenschap is waar de inhoud voortdurend kan worden aangepast, heeft de website vaak te maken met vandalisme, onjuiste of onvolledige informatie. Volgens de initiatiefnemers zorgt de Wikipedia-gemeenschap, de Wikipedianen, er echter door interne controle voor dat vandalisme snel wordt opgemerkt en opgelost.10:55 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.