24-02-05

Batibouw 2005 opent zijn deuren

Batibouw in de Heizelpaleizen

 

Vandaag is in de Heizelpaleizen de jaarlijkse bouwbeurs Batibouw  geopend. Tot en met vrijdag worden alleen de professionelen toegelaten, vanaf zaterdag kan ook het grote publiek een kijkje nemen. Batibouw lokt jaarlijks bijna een half miljoen kijklustigen.

 

Batibouw is dit jaar aan zijn zesenveertigste editie toe. Er zijn ieder jaar nieuwigheden van de bouwsector te zien. De erg lage rentevoeten van het moment vormen een extra aantrekkingspool voor bouwlustigen.

 

Zoals elk jaar heeft Batibouw ook nu weer enkele thema's waarrond de beurs is samengesteld. Er wordt extra aandacht gegeven aan de evolutie van het bouwgedrag.

 

Ook het duurzaam bouwen is een actueel thema dat in de milieubewuste maatschappij van vandaag haast niet meer weg te denken is.

 

Ongeveer 140.000 vierkante meter bouwideeën zijn op Batibouw op te doen vanaf zaterdag, tot en met 6 maart.De Belg is geboren met een baksteen in de maag (pdf file)


09:04 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

350.000 bezoekers over de vloer van Batibouw Batibouw is vandaag afgesloten. De jaarlijkse bouwbeurs op de Heizel in Brussel heeft de voorbije acht dagen bijna 350.000 bezoekers over de vloer gekregen. Bouwgrond is duur en daardoor is er meer vraag naar halfopen bebouwing.

De Vlaming is geboren met een baksteen in de maag, maar die baksteen wordt steeds kleiner. De prijs van bouwgrond stijgt spectaculair. En dat is te merken aan het bouwgedrag van de Vlaming.

Op 11 are zette men enkele jaren geleden een villa neer, maar die tijd is allang voorbij. De woningen worden compacter en de bouwers laten ongeveer dertig procent van hun wensen vallen.

Volgens Geert Maes van Batibouw hebben steeds meer mensen ook aandacht voor duurzaam bouwen.

Gepost door: Jantje | 06-03-05

De commentaren zijn gesloten.