23-02-05

België toont zich op wereldexpo 2005 als eenheid

Maquette van het Belgisch paviljoen. Achteraan ziet u een deel van de ,,beeldenopera'' met de Belgische meesterwerken.

 

Vandaag is in de Japanse Toren in Brussel het Belgisch paviljoen voorgesteld dat op de wereldtentoonstelling van volgende maand zal komen te staan. Die expo vindt plaats in Aïchi in Japan en duurt 6 maanden.

 

Het Belgische paviljoen op de wereldexpo, die eind maart begint in het Japanse Aichi, wil geen onduidelijke boodschap geven aan de bezoekers. België zal in Japan één land zijn, geen versnipperde federatie. Onze tradities van schilders en bier moeten een verhaal vertellen dat zowel wereldburgers als investeerders charmeert.

 

Het thema van de expo is "Nature is wisdom" en hoe we kunnen samenleven in harmonie met de natuur. De organisatoren hebben dit concept doorgetrokken in het ontwerp van de tentoonstelling.

 

Het 173 hectare grote park- en bosgebied waar de expo plaats vindt zal zo weinig mogelijk beschadigd worden door het evenement. Zo werd een 2,5 kilometer lange en 30 meter brede loopbrug aangelegd om de verschillende delen van de expo met elkaar te verbinden en zijn alle transportmiddelen op de site milieuvriendelijk.

 

België stuurt een paviljoen dat ook perfect in de lijn van het thema past. Een klank- en lichtshow toont hoe Belgische kunstenaars van vroeger en nu de natuur in hun werk integreren en hoe ze met hun visie de maatschappij beïnvloeden.

 

De tentoongestelde werken zijn o.a. van Van Eyck, Rubens, Fabre, Khnopff en Magritte.

   

Aan het paviljoen hangt een kostenplaatje van ongeveer 2,5 miljoen euro. Dat geld wordt samengebracht door de verschillende overheden van ons land, maar ook Belgische en Japanse bedrijven hebben hun steentje bijgedragen.

 

België op Expo 2005 Aichi- Japan

18:30 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

zeer interessant..... Jan, weeral iets dat ik weet! Je hebt toch prachtige blogs hoor!grtjes.pepino.

Gepost door: pepino | 25-02-05

De commentaren zijn gesloten.