22-02-05

Cantillon niet in orde volgens Voedselagentschap

Jean-Pierre Van Roy van de Brusselse brouwerij Cantillon zit met de handen in het haar. Volgens het Federaal Voedselagentschap is de Brusselse brouwerij Cantillon niet in orde met de Europese richtlijnen. De muren, vloeren en de filtermachine voldoen volgens het agentschap niet aan die richtlijnen en ze moeten worden vervangen.

 

Brouwer Jean-Pierre Van Roy is aangeslagen door de richtlijnen van het Federaal Voedselagentschap. "Het is heel eenvoudig: ik kan al die werken niet betalen. En ik vind dat het niet nodig is. Dat heeft niets te maken met de productie van ons bier."

 

Brouwerij Cantillon zal nu proberen aan te tonen dat het Federaal Voedselagentschap verkeerd is. Bovendien mag volgens Van Roy niet zomaar alles veranderd worden. De ambachtelijke brouwerij maakt al honderdenvijf jaar geuze en kriek.

 

"Men mag niet vergeten dat Cantillon een echt levend museum is, wij ontvangen hier 28 000 bezoekers per jaar. Die komen bij ons om Cantillon te zien zoals het nu is." Toch blijft Jean-Pierre Van Roy optimistisch over de goede afloop van de zaak.11:53 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

bier... Jan, die mijnheer Van Roy, is dat die man niet van Wieze pils?Of ben ik mis.grtjes.pepino.

Gepost door: pepino | 22-02-05

Kriek Pepino, wat ik wel weet is dat Jean-Pierre Van Roy van brouwerij Cantillon vooral bekend is voor zijn Kriek die vroeger gebrouwd werd met de kleine zure Schaarbeekse noorderkrieken waar nu de grotere Kellery-noorderkrieken van de veiling van Sint-Truiden gebruikt worden.

Gepost door: Jantje | 22-02-05

Cantillon krijgt uitstel voor hygiënenorm Er is goed nieuws voor brouwerij Cantillon in Anderlecht. Volgens het federaal Voedselagentschap krijgen artisanale brouwerijen voldoende tijd om zich aan te passen aan de nieuwe Europese reglementering.

Vorige week trok brouwerij Cantillon nog aan de alarmbel. De eisen van Europa zouden de brouwerij rechtstreeks naar het faillissement leiden. Bij Cantillon worden geuze, lambik en kriek gemaakt op een traditionele manier. Maar dat gebeurt volgens Europa niet genoeg op een hygienische manier.

Het federaal Voedselagentschap zegt nu dat de aanpassingen niet onmiddelllijk moeten worden uitgevoerd. Artisanale brouwerijen krijgen daarvoor voldoende tijd, tot grote opluchting van brouwerij Cantillon.

Gepost door: Jantje | 28-02-05

De commentaren zijn gesloten.