20-02-05

Brussel zet zich schrap voor Bush

Delen van Brussel worden afgesloten

 

Vanavond landt Air Force One op de luchthaven van Zaventem met de Amerikaanse president aan boord. George W. Bush komt naar Brussel voor een driedaags bezoek. Elf september en de oorlog in Irak zullen zich in onze hoofdstad laten voelen door ongekende veiligheidsmaatregelen.

 

Aan het bezoek van Bush gingen maanden voorbereiding vooraf. Er is een veiligheidsprogramma opgezet van een nooit eerder geziene omvang. Er worden dagelijks tweeduizend vijfhonderd agenten ingezet. Dat personeel dient om het verkeer te regelen, voor observaties en voor escorte en bescherming van de VIP's. 


10:36 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Brussel zet zich schrap voor Bush Maandag brengt George Bush een bezoek aan de Koning in het Koninklijk Paleis in Brussel. Daarna trekt het konvooi naar premier Verhofstadt in de Wetstraat 16. Die twee plaatsen liggen in de neutrale zone rond het Warandepark.

Dinsdag brengt Bush een bezoek aan de Europese instellingen. Daar zal hij de vijfentwintig Europese leiders ontmoeten in de Europese Raad. Diezelfde dag gaat de Amerikaanse president ook naar de NAVO aan de Leopold III-laan voor een top met de hoogste vertegenwoordigers van de zesentwintig lidstaten. De concentratie politieke machthebbers zal die dag erg hoog liggen in Brussel.

Geen verkeerschaos
De politie zegt dat Brussel geen verkeerschaos te vrezen heeft, er zullen alleen tijdelijke omleidingen zijn. Alleen aan de Amerikaanse ambassade komt er een permanente veilgheidsperimeter, maar ook daar zal altijd iedereen over de Kleine Ring kunnen rijden.

Waar Bush zal overnachten is niet geweten. Er zijn wel zevenhonderd Brusselse hotelkamers afgehuurd voor een duizendtal mensen die in het kielzog van de president meevaren.

Gepost door: Jantje | 20-02-05

De commentaren zijn gesloten.