18-02-05

Park moet Haren beschermen tegen bouwwoede

Het Brusselse stadsbestuur wil niet dat deelgemeente Haren volgebouwd wordt. Daarom wil ze een park aanleggen in het gebied tussen de Beemdgracht-,Ganzeweide-, Tweyninck-en de Servandonistraat. In het gewestelijk bestemmingsplan (GBP) staat nochtans dat Haren zowat volgebouwd mag worden. Net daarom moeten we nu ingrijpen, aldus burgemeester Freddy Thielemens.

 

Haren telt maar twee gebieden die als groene zone zijn ingeschreven : het parkje Arthur Maes langs de Haachtsesteenweg en een perceel in de Ter Elstsraat. “Als we de weiden binnen de Beemdgracht -, Ganweide-,Tweyninck-en de Servandonistraat behouden en de geplande verlenging van het Kasteelhof(straat) afschaffen, creëren we een groene corridor met paadjes tussen de Verdunstraat en de boerderij Castrum. Neem daar de groene wandeling bij die de NMBS wil aanleggen langs de spoorweg en dan krijg je een mooi natuurgebied”, legt Thielemans uit. Het stadsbestuur wil met de maatregel de immobiliënmarkt voor zijn.”Want de met geplande uitbreiding van de NAVO en de komst van de Europese school in de Kadettenschool in Laken zullen ongetwijfeld veel mensen geïnteresseerd zijn in een woning in Haren. Dit is prima maar we moeten voorkomen dat heel de gemeente volgebouwd wordt.”

 

Het geld voor de aanleg van het park is er al. De stad krijgt 620.000 euro van het samenwerkingsakkoord met de federale regering. Eerst zal een studie worden besteld, dan worden de plannen opgesteld. Het zal dus nog enige maanden duren voor de groene site heringericht wordt. “ We willen er een landelijk park van maken. Met speelweiden en speeltuigen, want op dit moment heeft Haren maar één schommel en één glijbaan” aldus de schepen van Groene Ruimten Marie-Paule Matthias.14:45 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Zwembad Dertig jaar geleden beloofde de Stad Brussel ons een zwembad, we wachten er nog altijd op. We zien wel ???

Een Harenaar

Gepost door: Michel | 19-02-05

De commentaren zijn gesloten.