12-02-05

Eerste groep para's teruggekeerd uit Afghanistan

Op de luchthaven van Melsbroek is een eerste groep van Belgische para's teruggekeerd uit Afghanistan. Morgenavond wordt nog een tweede vliegtuig met para's verwacht. De eerste groep bestaat uit een negentigtal soldaten die drie maanden in de buurt van de hoofdstad Kaboel gelegerd waren in het kader van de internationale Isaf-troepenmacht.

 

De soldaten waren vooral gestuurd om de veiligheid te verzekeren bij de presidentsverkiezingen. Voort hebben de Belgen de lokale Afghaanse troepen geholpen om geleidelijk de zorg voor de veiligheid over te nemen.

 

Morgenavond wordt nog een tweede vliegtuig verwacht.

 

Er blijven nu nog een driehonderdtal Belgische militairen achter in Afghanistan. De regering wil binnenkort ook vier F-16-vliegtuigen sturen met het oog op de parlementsverkiezingen in de maand mei.

 
www.mil.be

19:32 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Belgische militairen keren terug uit Afghanistan Een honderdtal Belgische militairen, vooral para's, zijn maandag na een maandenlange missie in Afghanistan naar België teruggekeerd. Door de terugkeer is de Belgische aanwezigheid in Kaboel gehalveerd. Het gaat al om de tweede groep Belgische militairen die terugkeert.

Zaterdag landden al 86 landgenoten in Melsbroek. Allen maakten deel uit van een 220 man sterke compagnie Belgische para's die sinds vorige zomer in opdracht van de NAVO een deel van Kaboel bewaakte. Volgens een woordvoerder van het leger verblijven nog twintig militairen van de compagnie in Afghanistan. Zij keren tegen het einde van de maand terug, net zoals het materiaal dat tijdens de missie werd ingezet.

Gepost door: Jantje | 15-02-05

De commentaren zijn gesloten.