11-02-05

Belgische muzikanten sieren condoomdoosjes

Twaalf Belgische popartiesten - en groepen hebben hun gezicht geleend voor de promotie van een nieuwe condoomreeks die binnenkort verkrijgbaar is via condoomautomaten. De condoomverkoop via automaten gaat slecht en heeft dus een nieuwe impuls nodig.

 

Singer-songwriter Tom Helsen is peter van de actie en staat op één van de twaalf verschillende condoomdoosjes uit de reeks ’Belgian Popline’. Cartooniste Ilah heeft hem vereeuwigd met een condoom over het hoofd en innig omhelsd door haar geesteskind Cordelia.

 

,,Met de Belgian Popline hopen we jongeren ertoe te brengen zonder schroom condooms uit de automaten te halen", zegt Maarten Leyts van MJA (Maatschappelijke Jongeren Actie). Die organisatie verdeelt vandaag al rubbers via de condoshop, een postorderbedrijfje dat ze discreet bij de jongeren thuis bezorgt. Met weinig succes evenwel.

 

De drempel blijft te hoog, zegt MJA. Francis Peckstadt van condoomproducent Durex beaamt: ,,Het zijn vooral mensen tussen 30 en 45 jaar die condooms gebruiken. Veelal omdat hun vaste relatie is stukgelopen en ze gaan experimenteren. Als er condooms gekocht worden, is dat voor 65 procent in de apotheken. De rest is bijna uitsluitend voor rekening van winkels en warenhuizen. De zowat 1.700 condoomautomaten die in cafés, jeugdhuizen en scholen, staan, raken niet leeg."

 

Alibi om comdooms te kopen

 

Daarom deze nieuwe actie waarbij je voor 2 euro een pakje met drie condooms kan halen. Op de doosjes staan foto’s, tekeningen en statements van twaalf Belgische muzikanten: Filip Kowlier, Buscemi, Kay Styles, Discobar Galaxie, Vive la Fête, Zornik, Kate Ryan, Roxane, Thou, Das Pop, Mintzkov Luna en Tom Helsen.

 

,,We geven jongeren een alibi om condooms uit de automaten te halen", zegt Maarten Leyts. ,,Om het ze nog gemakkelijker te maken, worden er speciaal voor de ’popcondooms’ nieuwe, kleinere automaten gehangen in de toilethokjes zelf". Een tiental, vooral Antwerpse organisaties, hebben hun condoomautomaat al besteld.


15:37 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Condoomdoosje Naaket vrouwelijke artiesten op zo'n doosje zouden de verkoop nog meer doen stijgen (t'is maar een idee)

Gepost door: Flyingdaniel | 12-02-05

De commentaren zijn gesloten.