09-02-05

België stuurt F16's naar Afghanistan

België stuurt vier F-16's naar Afghanistan met het oog op de parlementsverkiezingen in mei. Ons land wil ook meer hulp bieden aan Irak. Er zijn plannen om in België Iraakse magistraten op te leiden, en voorts wordt gekeken om samen met de Duitsers in Abu Dhabi Iraakse politie-agenten te trainen.

 

Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht vanmiddag gezegd na een onderhoud met zijn Amerikaanse ambtgenoot Condoleezza Rice. De Gucht ontving Rice omstreeks 11.30 uur op de luchthaven van Brussel-Nationaal. Na een onderhoud van een klein half uur reed Rice door naar de Navo-hoofdzetel voor een werklunch met haar collega-buitenlandministers van het bondgenootschap.

 

Prins Filip heeft al lang een passie voor techniek en vooral voor jachtvliegtuigen. Hij begon een opleiding als gevechtspiloot en maakte hierbij een solovlucht op een Mirage en kan ook een F16 veilig in de lucht houden. Misschien het uitgelezen moment om zich te bewijzen.16:27 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Navo-baas wil alle Navo-leden betrekken bij Irak Alle 26 lidstaten van de Navo moeten zo snel mogelijk op de een of andere manier bijdragen tot een missie van het bondgenootschap in Irak. Dat heeft Navo-secretaris-generaal Jaap de Hoop Scheffer deze namiddag gezegd na de werklunch van kersvers VS-buitenlandminister Condoleezza Rice met haar collega-buitenlandministers.

De Hoop Scheffer wil tegen de Navo-top van staats- en regeringsleiders met de Amerikaanse president George W. Bush op 22 februari de klus geklaard hebben. Dan moeten alle lidstaten ofwel helpen met de opleiding van de Iraakse veiligheidstroepen binnen Irak, ofwel aan training doen buiten Irak, ofwel bijdragen tot de zogenaamde 'NATO Trust Funds' voor Irak.

Volgens de Hoop Scheffer is na de Iraakse parlementsverkiezingen van 30 januari sprake van een nieuwe context. ,,De internationale gemeenschap moet het politieke proces in Irak volledig steunen'', luidde het. De secretaris-generaal zei nog dat het bedoeling is dat de Navo per jaar meer dan duizend Iraakse officieren opleidt.

Gepost door: Jantje | 09-02-05

Ewel, maat, ik ben blij nog eens een échte Belg tegen te komen.
Ik ben namelijk ook een Belg.

Gepost door: jacoja | 09-02-05

Prins Filip Je hebt vergeten te vermelden dat onze Filip nu ook een helicopter kan besturen, en dat is een stuk moeilijker dan een sportvliegtuig!!!

Gepost door: Flyingdaniel | 12-02-05

De commentaren zijn gesloten.