08-02-05

Belgische soldaten gaan de Congolezen opleiden

Een groep Belgische militairen vertrekt vandaag naar Congo. Ze gaat er Congolese militairen opleiden. Het is al de tweede keer dat onze soldaten helpen om een Congolese brigade op te richten. België stuurt een twintigtal soldaten om 3.000 Congolezen op te leiden.

 

Vorig jaar bereikten de Congolese en Belgische regeringen een akkoord over de opleidingen. Een twintigtal Belgen zal in de Congolese provincie Katanga ongeveer 3.000 manschappen opleiden. De nieuwe brigade in Congo zou zowel soldaten omvatten van het regeringsleger als van voormalige rebellenbewegingen.

 

Broederlijk Delen wil Congolezen steunen

 

Vandaag lanceerde Broederlijk Delen zijn jaarlijkse vastencampagne onder het motto 'Congo wil groeien'. Congo krijgt extra aandacht omdat er voor het eerst sinds de oorlog in het land verkiezingen worden gehouden.

 

Ondanks het geweld en de hongersnood nemen de Congolezen initiatieven om hun levensomstandigheden te verbeteren. De organisatie benadrukt dat de bevolking in Congo, maar ook in andere landen in het zuiden, zelf het initiatief moet kunnen nemen voor duurzame verandering. "Broederlijk Delen geeft enkel het noodzakelijke duwtje in de rug".

15:07 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

De rollen omgedraaid... Ze zijn hier slimmer geworden, geen Congolezen meer alhier om opleidingen te vormen, want de helft loopt toch weg.
Ginder in Congo kan het zo'n geen kwaad.

Gepost door: flyingdaniel | 09-02-05

De commentaren zijn gesloten.