01-02-05

Zelfs Belg schreeuwt Jackson moed in

Zo'n tweehonderd fans schreeuwden gisterochtend Michael Jackson moed in toen hij zich meldde aan het gerechtshof van Santa Maria, in de Amerikaanse staat Californië. Hij staat er de volgende vijf maanden terecht voor misbruik van een 13-jarig kankerpatiëntje. Onder de fans was er ook één Belg, Dieter Gijsemans uit Antwerpen.

 07:38 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Californië Rechter Rodney Melville die de rechtszaak tegen Michael Jackson voorzit, roept deze week 750 kandidaat-juryleden op. Zij komen uit een selectie van meer dan vierduizend mensen uit het district Santa Barbara dat overwegend blank is en traditioneel conservatiever dan Californische steden als Los Angeles of San Francisco. De rechter legde de kandidaten uit dat het proces tot in de zomer zou kunnen duren. Wie heel de tijd beschikbaar kan zijn, kreeg dan een vragenlijst voorgelegd. Daarin toetst rechter Melville naar de standpunten en de voorkennis van de kandidaat-getuige. Hij wil zo voorkomen dat bijvoorbeeld fans of hevige tegenstanders van Jackson in de jury zetelen.

De volgende stap is op 7 februari. De ,,overlevenden'' van de vorige selecties verschijnen in groepen van 18 in de rechtszaal voor een kruisverhoor door het openbaar ministerie, en door de advocaten van Jackson. Deze selectie moet eindigen met twintig mensen: twaalf effectieve juryleden en acht vervangers. De twaalf moeten de eed afleggen, de acht vervangers moeten zich ter beschikking houden van de rechtbank voor het geval een jurylid ziek wordt of naar huis wordt gestuurd.

,,Geef mij eerlijke kans''

Michael Jackson verscheen gisteren in een spierwit pak op de eerste procesdag en maakte een overwinningsteken naar zijn fans. Eergisteren vroeg hij via zijn website om hem een eerlijk proces te gunnen. Jackson zou in februari 2003 de dertienjarige kankerpatiënt Arvizo misbruikt hebben. De jongen mocht na zijn ziekte verschillende keren op bezoek in Neverland, het landgoed van Jackson in de buurt van Santa Maria.

De Amerikaanse pers heeft dit proces uitgeroepen tot het proces van de eeuw. Tijdens de verkiezing van de jury is echter maar een beperkt aantal van de zestig plaatsen in de rechtszaal voor de pers gereserveerd. Tv-camera's zijn niet toegelaten. Fans van de superster mogen er evenmin in. Ook de Jackson-clan mag niet binnen. Voor het proces hebben zich 1.100 journalisten aangemeld.

Gepost door: Jantje | 01-02-05

De commentaren zijn gesloten.