31-01-05

Damiaanactie groot succes

De straatverkoop van de Damiaanactie dit weekeinde lijkt een succes te zijn geweest. De organisatie verwacht een meeropbrengst van 25 procent. Woordvoerster Carla Reynders schat dat de actie 2,3 miljoen euro zal opbrengen. De ngo Damiaanactie voert in 17 landen strijd tegen lepra en tuberculose.

 

Duizenden vrijwilligers verkochten gedurende het weekeinde de speciale Damiaanactie-stiften. Er werden niet alleen meer stuks verkocht, de stiften waren ook iets duurder, 5 euro in plaats van 4 euro. Damiaanactie durft dan ook gewag maken van een meeropbrengst van 25 procent
15:18 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Straatverkoop Damiaanactie brengt 25% meer op De straatverkoop van de Damiaanactie heeft wellicht een kwart meer opgebracht dan vorig jaar. Dat blijkt uit de verkoop van de stiften. Op de definitieve cijfers is het wachten tot volgende vrijdag, wanneer ook de opbrengst van de particuliere stortingen bekend is.

Hoewel de stiften dit jaar 1 euro duurder waren, gingen de pakjes vlot de deur uit.

De Damiaanactie voert in 17 landen strijd tegen lepra en tuberculose. De voorbije dagen trokken duizenden vrijwilligers de straat op om stiften te verkopen ten voordele van de Damiaanactie.

De organisatie legde als eerste dit jaar geen band met de tsunamiramp in Zuid-Azië. Ze begon dan ook aan de actie met een klein hartje, maar de gulheid van de Belgen kent blijkbaar geen grenzen.

Hoewel de stiften dit jaar 1 euro duurder waren, gingen de pakjes vlot de deur uit, 60.000 meer dan in 2004. De Damiaanactie kan dan ook gewagen van een meeropbrengst van 25 procent tegenover vorig jaar.

Carla Reynders van Damiaanactie zegt op Radio 1 dat de organisatie dit jaar op meer vrijwilligers kon rekenen dan de voorbije jaren. Bovendien stak ook dit jaar weer de voetbalclub Club Brugge de handen uit de mouwen.

De spelers van Club veilden zaterdag voor het derde jaar op rij 25 Europese T-shirts. Dat bracht 12.430 euro op. Spelers en bestuursleden legden vervolgens bij tot de kaap van 16.000 euro werd bereikt.

In totaal verzamelde Damiaanactie tot nog toe anderhalf miljoen euro. 40 euro redt een mensenleven, luidt het motto van Damiaanactie.

Gepost door: Jantje | 31-01-05

De commentaren zijn gesloten.