29-01-05

Haven van Brussel breidt uit - 2004 recordjaar voor Haven van Brussel

De Haven van Brussel heeft een schitterend jaar achter de rug. In 2004 werd er een recordhoeveelheid van 7,7 miljoen ton goederen vervoerd. Dat is zeventien procent meer dan het jaar voordien. De Haven verwacht dat in de toekomst die groei zich zal doorzetten.

 

De Haven vervoert nu al zestig procent meer goederen dan tien jaar geleden. De komende jaren zal het transport van huishoudelijk afval via het kanaal gebeuren en is er een grotere rol voor het kanaal weggelegd in de bevoorrading van de Brusselse bedrijven. Met het huidige transport via het kanaal, rijden er 400.000 minder vrachtwagens in de stad. Dat betekent dat er minder files zijn, en de stad minder vervuild wordt.

 

Dit jaar wil de Haven van Brussel de containerterminal verder uitbouwen. Het Brussels Gewest gaat samenwerken met de NMBS om die nieuwe terminal via het spoor te ontsluiten.

 

Twee belangrijke projecten voor de toekomst zijn de uitbouw van het Brussels internationaal logistiek centrum (BILC) en de sanering van de Carcoke-site waardoor de haven op termijn over nieuwe terreinen kan beschikken.07:47 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.