16-01-05

Wie wordt Sportpersoonlijkheid?

Op dit moment vindt in Studio 5 van het VRT Omroepcentrum in Brussel voor de zevende keer het gala van de Sportpersoonlijkheid van het Jaar plaats. Dan weten we wie Kim Clijsters opvolgt als Sportpersoonlijkheid van het Jaar.

 

Wie sleept de fel begeerde Victor trofee in de wacht. De winnaar moet over de volgende kwaliteiten beschikken:

 

-         bescheiden

-         charisma

-         doorzetter

-         slim en evenwichtig

-         sportief en vriendelijk


20:21 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Sportpersoonlijkheid: de vijf supergenomineerden Nu stemt het publiek

BRUSSEL - De vakjury van de Sportpersoonlijkheid van het jaar heeft zondag Tom Boonen, Eric Gerets, Kim Gevaert, Axel Merckx, Robert Van De Walle als supergenomineerden gekozen. Een van hen krijgt de zevende 'Victor'. Bij de punten van de vakjury komen nog die van de persjury en die van het televotende publiek.

Vakjury en persjury kennen beide 7, 5, 3, 2 en 1 punt toe. Het publiek heeft dubbele punten: 14, 10, 6, 4 en 2.

Supergenomineerden:

1. Kim Gevaert 7 punten
2. Robert Van De Walle 5
3. Axel Merckx 3
4. Eric Gerets 2
5. Tom Boonen 1

De vijftien genomineerden: Philippe Bergmans (zeilen), Dirk Boon (paralympiër/wielrennen), Tom Boonen (wielrennen), Stefan Everts (motorcross), Eric Gerets (voetbal), Kim Gevaert (atletiek), Justine Henin-Hardenne (tennis), Ilse Heylen (judo), Vincent Kompany (voetbal), Wilfried Meert (atletiek), Axel Merckx (wielrennen), Muriel Sarkany (muurklimmen), Robert Van De Walle (delegatieleider OS), Ann Wauters (basket), Bart Wellens (veldrijden) Erelijst: 2004 - ??? 2003 - Kim Clijsters 2002 - Marc Herremans 2001 - Jacques Rogge 2000 - Gella Vandecaveye 1999 - Luc Van Lierde 1998 - Dominique Van Roost-Monami .

Gepost door: Jantje | 16-01-05

De commentaren zijn gesloten.