16-01-05

Sven Nys wint wereldbeker veldrijden in Nommay

Kersvers Belgisch kampioen Sven Nys was zondag opnieuw de beste van het ganse veldrijdersgild. In de negende wereldbekermanche van het seizoen in het Franse Nommay reed de man uit Baal alweer solo naar de zege, goed voor zijn negentiende succes van het seizoen en de vijfde WB-zege van 2004-2005.


De Belgen domineren als vele generatieshet veldrijden. Vandaag weeral drie Belgen op het erepodium.

 

Uitslag:

1. Sven Nys  

2. Tom Vannoppen  

3. Sven Vanthourenhout

 

Kom op Sven Nys  nu nog het WK.16:59 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Uitslag WB-manche Nommay renner tijd

1. Sven Nys in 1u03'40"
2. Tom Vannoppen op 29"
3. Sven Vanthourenhout 36"
4. Erwin Vervecken 43"
5. Davy Commeyne 44"
6. Christian Heule (Zwi) 48"
7. Enrico Franzoi (Ita) 58"
8. John Gadret (Fra) op 1'01"
9. Wielant van Gils (Ned) op 1'12"
10. Jiri Pospisil (Tsj) op 1'22"

Gepost door: Jantje | 16-01-05

WK veldrijden - Belgische selectie voor Sankt-Wendel bekend Bondscoach Rudy De Bie maakte maandagmiddag in Vorst de selecties voor het wereldkampioenschap veldrijden in het Duitse Sankt-Wendel (29-30 januari) bekend. De Belgische eer bij de mannen elite wordt verdedigd door Bart Wellens, Sven Nys, Sven Vanthourenhout, Erwin Vervecken, Tom Vannoppen, Davy Commeyne, Bart Aernouts en Wim Jacobs. Tim Van Nuffel en Jan Verstraeten zijn reserve.

Regerend wereldkampioen Bart Wellens en nummer één van de wereld Sven Nys waren automatisch geplaatst. Van de zes anderen waren Vervecken, Vanthourenhout en Vannoppen al zeker van een ticket door hun UCI-ranking. Normaal was daar ook Ben Berden bij, maar de Limburger liep tegen de dopinglamp. Zijn plaats werd ingenomen door Davy Commeyne. De Bie verkoos Bart Aernouts, een derde Rabobanker naast Nys en Vanthourenhout, en Wim Jacobs boven Tim Van Nuffel en Jan Verstraeten. Voor eremetaal op het heuvelachtige, maar niet superlastige parcours, rekent De Bie natuurlijk op dé man van het seizoen, Belgisch kampioen Sven Nys: "Nys zegevierde er vorig jaar in een wereldbekermanche. En door zijn vorm dit seizoen ligt het in de lijn der verwachtingen dat hij wereldkampioen wordt. Maar hopelijk doet hij de komende twee weken geen griepje op. Vanthourenhout, Vannoppen en Vervecken, die sterk terugkeerde na zijn ziekte, moeten de top-3 kunnen halen."

Gepost door: Jantje | 17-01-05

Sven Nys boekt 20ste zege van het seizoen in Hoogerheide Eén week voor het WK in Sankt-Wendel heeft Sven Nys zijn twintigste zege van het seizoen geboekt. In de Wereldbekermanche van het Nederlandse Hoogerheide had de Balenaar een halve minuut voorsprong op Davy Commeyne. Sven Vanthourenhout klopte Tom Vannoppen in een millimeterspurt voor de derde plaats. Erwin Vervecken werd vijfde en wereldkampioen Bart Wellens zesde.


Tot halfkoers bleef de koers heel gesloten. Een herboren Bart Wellens had zich al een paar keer laten opmerken, maar moest ook passen toen Sven Nys versnelde. De Belgische kampioen pakte snel een halve minuut voorsprong en gaf die niet meer prijs. Davy Commeyne trok in de achtervolging en hield nipt stand voor de tweede plaats. De spurt voor de derde plaats was erg tumultueus. Vanthourenthout en Vannoppen gingen schouder aan schouder naar de meet.

Sven Nys zit dus al aan twintig zeges dit seizoen. De Belgische kampioen pakte nog maar eens driehonderd UCI-punten en heeft nu al meer dan duizend punten voorsprong op de tweede, Sven Vanthourenthout.

Gepost door: Jantje | 23-01-05

De commentaren zijn gesloten.