14-01-05

Vlaanderen steunt Azië

Vandaag bereikt de steunactie voor de slachtoffers van de ramp in Zuidoost Azië haar hoogtepunt. Blikvanger is de groots opgezette televisieuitzending Tsunami 12-12 van VTM en VRT.

 

Op alle VRT-radionetten staan de uitzendingen vandaag in het teken van de inzamelactie. Presentatrice Leen Démaré mocht daarvoor om 6 uur het startsein geven op Radio 12-12, zoals de de marathonuitzending van Donna, Q-Music en 4FM genoemd wordt. Luisteraars kunnen een plaatje aanvragen voor 250 euro.

Dossier Tsunami

13:35 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Vlaanderen steunt Azië Muziekminnend Vlaanderen moet nog meer geld opbrengen; een twintigtal Vlaamse pop- en rockgroepen concerteert op zondag 27 februari in het Sportpaleis ten voordele van de slachtoffers van de ramp in Zuidoost-Azië. Onder meer Clouseau, Daan, De Nieuwe Snaar en Zornik treden op tijdens 12.12, The Concert. De opbrengst van het concert, maar ook van de inkomsten uit drankverkoop, parking en vestiaire, gaat integraal naar de campagne Tsunami 12-12 van het Consortium voor Noodhulpsituaties.

Naast Clouseau, Daan, De Nieuwe Snaar en Zornik hebben ook Admiral Freebee, Hooverphonic, Flip Kowlier, De Laatste Showband, Jan Leyers, De Mens, Monza, Ozark Henry, Bart Peeters, An Pierlé, Praga Khan, Gabriel Rios, Stash en Jasper Steverlinck hun komst naar het Sportpaleis bevestigd. Aan de lijst zullen zeker nog namen worden toegevoegd. Tickets kosten 20 of 25 euro, afhankelijk van de zit- of staanplaats, en kunnen besteld worden via Teleticketservice (070/345 345 of www.teleticketservice.com) of via Goformusic (0900/2 6060 of www.goformusic.be).

Tsunami 12-12 krijgt toch btw benefietsingle

De ministers van Financiën en Begroting, Didier Reynders en Johan Vande Lanotte, gaan de btw-inkomsten van de verkoop van de single ,,Geef een teken'' die werd ingezongen door artiesten voor Tsunami 12-12 integraal doorstorten aan deze solidariteitsactie. Dat kondigden ze vandaag aan.

Didier Reynders zei gisteren in de Kamer dat de btw-opbrengsten van de single niet aan Tsunami 12-12 kunnen geschonken worden. Daar bestaat volgens hem op Europees niveau geen basis voor. Reynders voegde eraan toe dat de regering wel een bedrag dat gelijk is aan de btw-opbrengsten kan schenken aan de actie. Reynders en Vande Lanotte beslisten om dat ook effectief te doen ,,om bij te dragen tot het welslagen van de solidariteitsactie Tsunami 12-12''.

Nog acht Belgen vermist

Het aantal Belgen dat nog niet gelokaliseerd is na de aardbeving en tsunami’s in Zuidoost-Azië is gedaald van veertien tot acht. Dat heeft François Dumont van Buitenlandse Zaken meegedeeld. De dodentol voor ons land staat nog altijd op zes.

De acht vermiste Belgen bevonden zich allen in Thailand op 26 december. Zes van hen waren aanwezig in de getroffen zones. De twee overige vermisten bevonden zich elders in het land. Gisteren stond dat aantal nog op zeven. Het aantal Belgische vermisten kon naar onderen worden bijgesteld na telefoontjes of bezoekjes van de lokale politie aan personen die als vermist werden beschouwd, maar uiteindelijk al weer thuis bleken te zijn.

Aantal doden in Indonesië stijgt

Volgens de Indonesische autoriteiten zijn er bij de aardbeving en daarop volgende vloedgolven 110.229 inwoners omgekomen. Dat zijn ongeveer 4.000 doden meer dan totnogtoe was aangenomen. In Indonesië blijven ook 12.132 mensen vermist en ruim 700.000 Indonesiërs zijn dakloos geworden.

De Thaise autoriteiten stelden hun balans van buitenlandse doden bij met 931, tot een totaal van 2.171 buitenlanders. Het totale aantal doden in Thailand blijft voorlopig op 5.313, maar het aantal buitenlandse doden in dat land liep de voorbij 24 uur sterk op. Het aantal omgekomen Thai steeg met vijf tot 1.733, waardoor het aantal doden die nog niet ingedeeld konden worden als Thai of buitenlanders terugviel tot 1.409.

Gepost door: Jantje | 14-01-05

De commentaren zijn gesloten.