11-01-05

Minister Anciaux bezoekt werf KVS

Als alles volgens plan verloopt, wordt de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) wel degelijk begin volgend jaar in gebruik genomen. Dat bleek vanmiddag nog maar eens tijdens een werfbezoek van Vlaams minister van Cultuur Bert Anciaux. Het ziet er ook naar uit dat de veelbesproken Vlaamse fresco's in het gebouw voorlopig niet worden gerestaureerd.
20:55 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

de werf van de KVS Om de Vlaamse fresco's in de KVS te kunnen restaureren, is er nog eens vier à vijf miljoen euro nodig. Over dag bedrag beschikt de KVS momenteel niet. Bovendien zouden die extra restauratiewerken nog maar eens voor vertraging zorgen.
Vlaams minister van cultuur Bert Anciaux vindt dat de fresco's wel gerestaureerd moeten worden: "ik denk dat zoiets bewaard moet blijven voor de toekomst".

De restauratie van de oude KVS aan de Lakensestraat zal zo'n dertig miljoen euro kosten. De bouw van de nieuwe KVS daarnaast twintig miljoen. Eind vorig jaar schoof de stad Brussel van die som 300 000 euro door naar de Vlaamse Gemeenschap. Jan Goossens, artistiek directeur van de KVS: "dat bewijst nog maar eens de houding van de Vlaamse Gemeenschap tegenover de KVS. Zij zorgen ervoor dat de totale subsidie-enveloppe van de KVS op hetzelfde niveau blijft, ook al daalt het financiële engagement van de stad Brussel".

Om u alvast warm te maken: zowel in de nieuwe als in de vernieuwde KVS zullen alle theatergenres ten tonele verschijnen.

Gepost door: TV Brussel | 12-01-05

De commentaren zijn gesloten.