09-01-05

Parcours moet kinderen naar Kunstberg lokken - Brussel

Een parcours voor jong en oud

 

Kunst en kinderen lijken op het eerste gezicht niet samen te gaan. Maar de vzw Kunstberg  probeert toch vooral kinderen aan te spreken met hun gezinsparcours. Het is een boekje dat op een ludieke manier de kunstschatten van de Kunstberg wil promoten.

 

Op de Kunstberg bevindt zich een schat aan cultureel erfgoed, zoals in het Museum voor Schone Kunsten of het Muziekinstrumentenmuseum. Maar deze cultuurschatten zijn te weinig bekend bij het grote publiek. Gezinnen met kinderen verkiezen een uitstapje in het Brupark, en komen minder snel naar de Kunstberg.

 

Het boekje moet kinderen tussen zes en twaalf wegwijs maken in de Brusselse musea. Maar het is geen traditionele gids met jaartallen en gegevens. Bernadette De Visscher van de vzw Kunstberg stelde het parcours samen. "Het is reisboekje voor de hele familie om op een ludieke manier de Kunstberg en zijn omgeving met de kinderen te ontdekken. Men mag in het boekje tekenen en schrijven. Het moet de mensen zin geven om later nog een sterug te komen naar de musea en ze beter te ontdekken."


 


16:36 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.