08-01-05

Internet als wapen tegen extreem-rechts

Blokwatch stelt nieuwe website voor – http:// www.blokwatch.be

 

De organisatie Blokwatch heeft vrijdag in de Brusselse KVS haar vernieuwde website voorgesteld. Daarmee willen de initiatiefnemers Marc Spruyt en Mark Saey de strijd tegen extreem-rechts opvoeren.


08:15 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Blokwatch stelt nieuwe website voor Een historische dag'', merkte Spruyt op. Met de nieuwe Blok watch-website wil hij Vlaanderen naar eigen zeggen uit de virtuele woestijn halen. ,,Wie op het Web informatie zoekt over Vlaams Belang - dat zijn vooral jongeren - komt bijna onvermijdelijk op een van de tientallen sites van die partij terecht. Van alle Belgische partijen trekt Vlaams Belang trouwens het meeste surfers aan, zo'n 2 miljoen per jaar. Door al onze informatie te bundelen op een plaats, moeten we extreem-rechts van zijn internettroon kunnen stoten.''

De site bevat een aantal nieuwigheden, luidde het. Het gaat onder meer om een foto van Koen Dillen, europarlementslid voor Vlaams Belang, met de ter dood veroordeelde collaborateur Léon Degrelle die in 1994 overleed. Voorts staat er informatie over de banden tussen Belang-boegbeeld Filip Dewinter en omstreden figuren uit buitenlandse extreem-rechtse partijen.

Een opgemerkte aanwezige op de voorstelling van de nieuwe webstek was SP.A-senator Ludwig Vandenhove. De Vlaamse socialist is voorzitter van de senaatscommissie Binnenlandse Zaken. Die start volgende week dinsdag de bespreking van het wetsvoorstel waardoor partijen die wegens racisme veroordeeld zijn hun partijfinanciering kunnen verliezen.

,,De SP.A zal het wetsvoorstel 100 procent steunen'', aldus Vandenhove. Hij kreeg van Saey een cd met daarop 57.265 handtekeningen die de Blokwatch-petitie via het internet had opgeleverd.

,,Onze petitie met de vraag de dotaties van extreem-rechtse partijen af te nemen, is veruit de grootste internetpetitie die ooit in ons land is gehouden'', aldus Saey. ,,We hopen dat de tienduizenden handtekeningen de democratische politici kunnen steunen in hun strijd tegen Vlaams Belang.''

,,Die partij stond nooit zo sterk als vandaag. Tegelijk was de banalisering ervan nooit zo erg als vandaag'', luidde het. ,,Niet alleen bij de VLD, maar ook bij andere partijen, vragen veel politici zich af of Vlaams Belang nu extremistisch is of niet. Wij tonen via wetenschappelijke informatie aan dat die partij niet deugt'', aldus Spruyt.

Hij beklemtoonde dat de organisatie een beschermcomité heeft met o.a. de professoren Rik Pinxten (UG), Sami Zemni (UG) en Eric Corijn (VUB). ,,Dat comité beschermt ons moreel en intellectueel. De professoren verhogen ook de wetenschappelijke uitstraling van de teksten die we publiceren.''


Gepost door: Jantje | 08-01-05

57.265 Belgen tegen dotatie VB 57.265 landgenoten hebben de petitie ondertekend die oproept om de partijsubsidies van het Vlaams Belang stop te zetten. Blokwatch, het platform dat al jaren tegen extreem-rechts actie voert, overhandigde de bundel handtekeningen gisteren aan SP.A-senator Ludwig Vandenhove. Die zit de senaatscommissie voor die dinsdag beslist over het wetsvoorstel dat de afschaffing van de dotatie van ondemocratische partijen mogelijk maakt.

Dat wetsvoorstel is al goedgekeurd in de Kamer. Maar in het Vlaams parlement is intussen gebleken dat bij de Vlaamse partijen geen meerderheid bestaat om de geldkraan voor het Vlaams Belang dicht te draaien, ook al is de partij veroordeeld voor racisme. Dat het Belang op 13 juni vorig jaar de grootste Vlaamse partij werd, heeft velen doen terugschrikken. Blokwatch heeft ook een nieuwe website, die gebouwd is naar het model van de website van het Vlaams Belang zelf. ,, www.blokwatch.be moet een alternatief vormen voor de sterke aanwezigheid van extreem-rechts en het Vlaams Belang op het internet'', zegt initiatiefnemer Marc Spruyt. ,,Onze site is een visuele parodie met het voordeel dat we een deel van de structuur van de site van het Vlaams Belang kunnen overnemen.'' Blokwatch wil het publiek met objectieve journalistieke en wetenschappelijke informatie overtuigen dat het Vlaams Belang wel degelijk een extreemrechtse partij is. Zo publiceert de website een exclusieve foto van Europees parlementslid Koen Dillen die poseert naast Leon Degrelle, de in 1994 overleden leider van het extreemrechtse Rex, dat in de Tweede Wereldoorlog collaboreerde met de Duitse bezetter. Blokwatch wil weg van het ,,combattieve undergroundsfeertje'' waar anti-Belanginitiatieven zich nu vaak bevinden.

Gepost door: Krant - Het Volk | 08-01-05

de waarheid Links heeft een nieuwe website gestart tegen het Vlaams Belang, www.blokwatch.be. Drijvende krachten achter dit spektakelfeest zij o.a. ABVV-bediende en De Morgen-journalist Marc Spruyt, en extreem-links Groen-lid Patrick Coeman.
Patrick Coeman van Blokwatch, oud-kabinetsmedewerker van groen staatssecretaris van ontwikkelingssamenwerking Eddy Boutsmans, is namelijk ook de baas van antifa.net. Antifa biedt gratis internetruimte aan de meest gewelddadige en extreem-linkse anarchistische groupuscules uit binnen en buitenland (Attac (Goeman), Resist en Indymedia )

Patrick Coeman is ook de schoonbroer van Rob Verrycken ( http://www.standaard.be/algemeen/weblog/2004_05_01_index.asp
) waar de krant de Morgen onlangs nog v'o'o'r juridische uitspraak de echtelijke twisten van deze laatste partijdig en kwistig uit de doeken deed. Een bij wet opgelegd "recht van antwoord" werd echter ten gunste van Rob Verreycken verleend en de morgen moest dit incl. boete laten publiceren. ( http://robverreycken.skynetblogs.be/?date=20041220&number=1&unit=months#793993 )

Patrick Coeman was ook de sluwe,vroegere eigenaar van de website www.filipdewinter.be waarbij die domeinnaam werd gekoppeld aan een spel 'FDW in de puree' ,waarbij het de bedoeling is om een in een nazi-decor rondwandelende Filip Dewinter met rotte tomaten te bekogelen. Na rechterlijke beslissing heeft hij de domeinnaam moeten afstaan aan FDW himself. (
http://www.cepani.be/images/upload/00000018_filipdewinter.be%20en%20fdw.be.pdf )

Deze mannen gaan nu met 'blokwatch' de democratie verdedigen...
en krijgen daarvoor de morele steun van ...professor Jan Blommaert (RUG), professor Ronald Commers (RUG), professor Eric Corijn (VUB), de Liga voor Mensenrechten, professor Rik Pinxten (RUG), professor Pieter Saey (RUG), professor Sami Zemni (RUG)...
Deze professoren betuigen openlijk hun steun aan mannen die via internet grof extreem-links geweld verheerlijken en aanmoedigen.
Interessant voor deze geplagiateerde website ( vorm en opzet identiek aan www.vlaamsbelang.org) zijn alvast hun Copyrights..
citaat " Niets uit deze website mag worden gekopieerd, gedupliceerd, gemirrord, vertaald, aangepast of verspreid door leden, aanhangers, sympathisanten of kiezers van Vlaams Belang, Vlaams Blok, Vlaams Nationale Partij, Vlaamse Volkspartij, Vlaamse Republikeinse Partij, VNV, Verdinaso, Devlag, Waffen SS, NSDAP of elke andere extreem-rechtse of door ons als extreem-rechts beschouwde partij of vereniging of welkdanig andere vorm van groepering, ongeacht of deze al dan niet veroordeeld is wegens overtreding van de wet op het racisme, de wet op het negationisme of de wet op de private milities. "
Is dat geen grond voor een klacht wegens discriminatie van andersdenkenden? racisme ?

In elk geval: de zielige haatcampagne van Blokwatch, met veel poeha ondersteund met "you ain't seen nothing yet" was in elk geval een ware afgang : de nieuwe Blokwatch-site lag na één dag al plat , 4 dagen lang.
( http://commoncontent.org/catalog/text/nonfiction/2900/ )

Gepost door: deekodiver | 14-01-05

De commentaren zijn gesloten.