07-01-05

BUB dient klacht in tegen N-VA wegens racisme en discriminatie

N-VA-leden aan de scheepslift van Strépy-Thieu

 

De uitstap van de N-VA naar Wallonië met een lading nepgeld levert de partij een klacht op van de BUB (Belgische Unie-Union belge) bij het Centrum voor gelijke kansen en racismebestrijding (CGKR). Volgens de partij bezondigt de N-VA zich aan racisme en discriminatie.

 

De N-VA trok gisteren in een colonne kleine vrachtwagens, volgestouwd met 11,3 miljard euro aan nepbriefjes, naar de scheepslift van Strépy-Thieu. De partij stelde daarmee de transfers van het noorden naar het zuiden van het land aan de kaak en de betaling met Vlaams geld van ,,nutteloze'' projecten in Wallonië.

Die actie is volgens de BUB een brug te ver. ,,Systematisch en zonder ophouden worden al onze Waalse landgenoten door deze partij en door Vlaams Belang als profiteurs afgeschilderd'', aldus nationaal secretaris Cedric Vloemans.

 

Hij vraagt het CGKR op te treden tegen de N-VA omdat die partij zich volgens hem bezondigt aan ,,racisme en xenofobie ten overstaan van mensen die uit Wallonië afkomstig zijn''. Daarmee schendt ze artikel 1 van de wet uit 1981 die bepaalde door racisme en xenofobie ingegeven daden bestraft, aldus Vloemans.18:55 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

belgie die naam is een belediging die de Romeinen ons toewierpen.Belgae betekende ;vet,opgeblazen..En wij maken daar onze nat.identiteit van..

Gepost door: Tiberius | 07-01-05

België Belgae (Lat.) of Belgen, een groep tot de Kelten behorende, mogelijk met de Germanen verwante stammen die ten tijde van Caesars verovering van Gallia het gebied tussen de Noordzee, de Seine, de Marne en de Rijn bewoonden. Deze stammen hadden zich in het begin van de ijzertijd (ca. 700 v.C.) in dit gebied gevestigd.

Gepost door: Jantje | 08-01-05

De commentaren zijn gesloten.