06-01-05

Eén op de vier Belgen gruwt van job

 ,,Ik vind niets leuk aan mijn job.'' Dat antwoordde meer dan een derde van 16.465 personen bij een Europese internetrondvraag. De Ieren zijn nog het ergste: 83 procent gruwt er van zijn werk. Slechts een kwart van de 565 antwoordende Belgen gaat niet graag werken.

 

Vlamingen verschillen daarin niet van Walen. Maar bij de Vlamingen vindt een ander kwart vooral de collega's het leukste aan het werk, terwijl dat bij de Walen slechts zeven procent is. Niet minder dan 37 procent van hen vindt vooral de uitdagingen van de job boeiend.

 

De Ieren zijn absoluut het minste gemotiveerd, terwijl de Finnen het meest voor het geld gaan werken ((37 procent). Bij de Belgen is dat overigens 20 procent. Vooral Zweden (30 procent) zijn tuk op hun collega's; terwijl Engelsen en Luxemburgers (allebei 12 procent) daar nauwelijks motivatie uithalen.

 

De enquête is afkomst van Monster , een internationale website met jobaanbiedingen. Het zou dus wel eens kunnen dat de Belgen die hun job wél leuk vinden de tijd niet nemen om naar die site te surfen, laat staan zo'n vragenlijst in te vullen. Wat de gruwel van een kwart van de Belgen natuurlijk relativeert.09:56 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.