05-01-05

Typisch Belgisch - Vanavond op VTM om 22u10

Typisch Belgisch is een tiendelige documentairereeks over de Belgen. Over het leven van de mensen achter de schermen van de Belgische iconen die verbazen, intrigeren, inspireren en vaak ook amuseren omdat ze een bijzondere achtergrond hebben. En toch staan ze allemaal model voor de typisch Belgische way of life. Vanaf januari bij VTM.

 

In Typisch Belgisch wordt de kijker meegenomen naar de verschillende leefwerelden en ontmoet hij Belgen, die zichzelf blootgeven in hun dagdagelijkse realiteit en op een grappige, ontluisterende, surrealistische, hilarische, … ontroerende wijze gestalte geven aan hun achtergrond. Het resultaat is een verhelderende en nieuwe kijk op een aantal typisch Belgische 'iconen' en op die manier op de Belgen.


15:59 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

aflevering : De frieten zingen inhoud : Het frietkot is de spiegel van het Belgische volk. In Vlaanderen spreekt men dan wel van frituur, frietkraam en frietkot, terwijl men het in Wallonië houdt op friterie, baraque à frites of friture. Maar het woord "FRITKOT" is nationaal en een Belgicisme par excellence.

Gepost door: Jantje | 05-01-05

De commentaren zijn gesloten.