27-12-04

Wat voor velen een droomvakantie moest worden eindigt in een nachtmerrie

Het aantal Belgische vermisten na de aardbeving en de vloedgolven in de nacht van zaterdag op zondag in Zuidoost-Azië ligt momenteel tussen de twintig en de dertig. Dat heeft François Dumont van het ministerie van Buitenlandse Zaken deze voormiddag meegedeeld. De Belgen die tot nu toe vermist worden, verbleven allemaal in Thailand, in de regio van Phuket. Zondag raakte al bekend dat twee Belgen, een baby uit Antwerpen en een 60-jarige Oost-Vlaamse vrouw, zijn omgekomen op de eilandengroep Phuket. Sinds maandagmorgen 7 uur is het bijzonder druk op het crisiscentrum dat Buitenlandse Zaken heeft opgericht.Vanmiddag vertrekt vanuit Amsterdam een leeg vliegtuigtoestel met bestemming Colombo om de Belgische en Nederlandse klanten van de Thomas Cook-groep die op Sri Lanka en de Malediven zitten, op te pikken. In Phuket in Thailand zitten zo'n 150 Belgische klanten van Thomas Cook. 

Het Rode Kruis en Artsen zonder Grenzen zijn volop bezig met het met het opstarten van hulpacties. De meeste slachtoffers vallen onder de plaatselijke bevolking uit de getroffen regio, maar ook ver daar vandaan zelfs aan de oostkust van Afrika

Dossier Tsunami


13:20 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

aardbeving en de vloedgolven Het aantal doden in Zuidoost-Azië blijft oplopen
De aardbeving van gisteren had een kracht van bijna 9 op de schaal van Richter. Het was de op twee na zwaarste aardschok van de laatste honderd jaar.

Gepost door: Jantje | 27-12-04

noodkreet voor hulp in Azië Als werknemer (reeds 13 jaar) bij Artsen Zonder Grenzen heb ik het zeer moeilijk om te begrijpen waarom er op Oudejaar voor zovele euros de lucht worden ingeschoten (vuurwerk) terwijl de kleine Belg zijn financiële hulp bijdraagt voor de hulpverlening in Azië. Zou het niet beter zijn uit solidariteit misschien maar 1 goede vuurpijl (of zelfs geen) af te vuren en het bedrag van het niet afgeschoten vuurwerk over te maken aan de nrs 12-12 of 60-60 ... Als elke stad dit zou doen zouden we een enorm bedrag kunnen overmaken. Maar wie ben ik om dit te kunnen veranderen, ik vind het zo erg om al die miljoenen de lucht te zien invliegen. Ik weet dat ik van oud naar nieuw alvast niet naar het vuurwerk kijk; maar met mijn hart en gevoelens bij de burgers en onze medewerkers ben.
Ik zoek naar telefoonnummers om eventueel toch iets te kunnen tegenhouden in plaats van enkel onze vlaggen 3 dagen halfstok te hangen. Dit wil niet zeggen dat ik met mijn hart bij de Belgische slachtoffers en hun familieleden en vrienden ben; maar ik vind dat de Belgische regering ook andere oplossingen kunnen bewerkstelligen !!! en dit zou misschien de oplossing kunnen zijn. Moest ik Verhofstad, koning Albert II, of de Brusselse burgemeester kunnen telefoneren; ik zou het doen ...

Gepost door: Suzy Van den Bussche | 30-12-04

De commentaren zijn gesloten.