25-12-04

Kardinaal roept op tot verzoening

Volgens kardinaal Danneels moeten we de verscheidenheid in onze samenleving aanvaarden. Hij zei dat zaterdag tijdens de middernachtmis in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal in Brussel. De kardinaal vroeg zich af waarom we altijd maar meer willen, groter, verder en sneller. Hij verwees ook naar de bedrijfsleider in West-Vlaanderen. Die wordt bedreigd en gechanteerd omdat er een moslimvrouw in zijn bedrijf werkt. Volgens kardinaal Danneels kan dat niet en hij riep op tot vrede en verzoening.

Petitie: solidair met bedreigd bedrijf Rik Remmery


12:46 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Kardinaal Danneels roept op om verscheidenheid te aanvaarden Kardinaal Godfried Danneels heeft vrijdag tijdens de Nachtmis in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal in Brussel opgeroepen om de verscheidenheid in de samenleving te aanvaarden.

"Waarom altijd meer willen, groter, verder, beter en sneller? Begin met jullie te aanvaarden zoals jullie zijn. Jullie moeten niet altijd op de toppen van de tenen gaan staan: dat geeft kramp en trekt rimpels op het voorhoofd. Kijk ook naar de anderen rondom jullie. Aanvaarden jullie de anderen zoals ze zijn. Of heten jullie alleen maar welkom wie zijn zoals jullie. Er steekt een vreugde in de verscheidenheid als je ze van mekaar aanneemt, cultiveert en respecteert. En welke angst in de maatschappij als een bedrijfsleider wordt afgedreigd en gechanteerd zoals recente gebeurtenissen uitwijzen. Zo kan het niet en zo gaat de samenlevig nooit de weg naar de vreugde", zei Danneels in zijn homilie.

"Verscheidenheid is een cadeau, maar wel een cadeau dat je moet willen aanvaarden", aldus de kardinaal. De vreugde ligt volgens hem in de andere aanvaarden in zijn anderszijn. "Wie maar één klok heeft, hoort maar één klank. Dat is triest: leve de beiaard."

Danneels wees er ook op dat een samenleving die kinderen respecteert en graag ziet een gelukkige samenleving is. "Onze maatschappij veroudert snel en dat stelt een probleem: economisch, sociaal, voor ziekteverzekering en sociale zekerheid. Wat doen we om er aan te verhelpen? Iedereen studeert er op en werkt er aan. Maar is het niet verwonderlijk dat er zo weinig te horen is over de basisremedie: edelmoediger zijn om het leven door te geven aan nieuwe mensen."

Gepost door: Jantje | 25-12-04

Tienduizend mensen hebben de petitie getekend voor Rik Remmery 10.000 steunen bedreigde baas
De bedrijfsleider uit Ledegem die met de dood wordt bedreigd omdat hij een moslimvrouw niet wil ontslaan. De petitie staat op de website van Unizo, de Unie voor Zelfstandige Ondernemers en is donderdag geopend om de zaakvoerder, zijn medewerkers en zijn familie een hart onder de riem te steken. Door de hoeveelheid reacties viel de website van Unizo vrijdagvoormiddag even plat. Bekende namen van ondertekenaars zijn politici Jean-Luc Dehaene, Vera Dua en Jo Vandeurzen en reclameman Noël Slangen.

Gepost door: Jantje | 26-12-04

De commentaren zijn gesloten.